Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü; ve çevresini kapsayan Manastır Vadisi Düzenleme ve  tarihi Topakoğlu Konağı Kapadokya KOP Hayal Kütüphanesi Projelerinin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

"Manastır Vadisi Projesi"

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Valiliğimiz himayelerinde, KOP İdaresi Başkanlığı ve AHİLER Kalkınma Ajansı desteğiyle İl Özel İdaresi proje sahipliğinde Konya Ovası Projesi kapsamında; 

Kapadokya'daki turizm faaliyetlerinin daha geniş alanda yürütülebilmesi, turistlere yeni destinasyon sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından "En İyi Turizm Köyü" seçilen, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü; ve çevresini kapsayan Manastır Vadisi Düzenleme Projesinin restorasyon ve çalışma alanlarında incelemelerde bulundu. Vali Becel, Mustafapaşa köyündeki Manastır Vadisi'nin açık hava müzesine dönüştürülerek Türkiye ve dünya turizmine kazandırılmasının amaçlandığını belirtti.

Topakoğlu Konağı / Hayal Kütüphanesi

Vali Becel daha sonra, Mustafapaşa köyündeki tarihi Topakoğlu Konağı Kapadokya KOP Hayal Kütüphanesi Projesinin restorasyon ve çalışma alanlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı.