Nevşehir'de bir ilke imza atarak ata tohumlarına sahip çıkan Uçhisar iyilik gönüllüleri, Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Başlatılan proje ile hem atalık tohumları koruma altına alınıyor hemde çoğaltılması amaçlanıyor.

Nevşehir Ata Tohumlarına Sahip Çıkıyor

Kapadokya Emlak ve Uçhisar Yukarı mahalle muhtarı Nihat Serhat yaptığı açıklamasında; "Ata tohumu ülkemiz tarımı için çok önemlidir. Hatta sadece tarım için değil ülkemizin güvenliği, bağımsızlığı ve geleceği için atalık tohumlarımız çok önemlidir. Bu yüzden atalık tohumlarımıza sahip çıkmalıyız ve değerini bilmeliyiz. Bizde bu manada özel bir çalışma başlattık. Ata tohumlarımızı çoğaltmak ve yaymak istiyoruz. Tek hedefimiz organik gıda ve ata tohumlarını gelecek nesillere ulaştırmak. Bu kapsamda atalık tohum grubu desteği ve Uçhisar iyilik gönüllüleri iş birliği ile atalarımızdan kalma genleri bozulmamış sınırlı sayıda çeşitte Karpuz, Kavun, sebze, çiçek v.b gibi organik tohumlarımız mevcuttur.

Gerçekten ekip hasılat yapacak arkadaşlarımıza ücretsiz dağıtacağız. Tek ricamız hasat sonrası tohumlarindan geri getirmesi. Ata tohumlarımızı çoğaltmak ve yaymak istiyoruz.

İlgilenen arkadaşlar; Uçhisar beldesi Kapadokya Emlak ve Uçhisar Yukarı mahalle muhtarlığından alabilir.

İrt: Nihat Serhat 0 532 681 97 95

Ofis: 219 33 33