KALP NASIL HASTA OLUR 
Kalp ruhun sarayı,insanın aslıdır.  İnsanı kalbi temsil eder. İnsana ait özellikler kalpte toplanmıştır. İçine nur inmeyen kalp,asli safiyetini , faydalı özelliklerini kaybeder.Asıl görevini yapamaz hale gelir…Bu defa kalp hasta olur. İnkârın ,isyanın , cehaletin,kötü ahlâkın merkezi olur.
Kalp günahlar ile zayıflar,kirlenir,katılaşır ve tedavi edilmezse ölür. Üzerine perde çekilir,hak olan şeyleri görmez,işitmez ve anlamaz hale gelir. 
Bu büyük bir felakettir. Ebu Salih (R.A) Ebu Hureyye (R.A) yoluyla Hz.Peygaber efendimizin şöyle buyurduğu. rivayet ediliyor;” Mü’min bir günah işlediği  zaman kalbine siyah bir nokta konulur. Tövbe ederse kalbi cilalanır.Yani bu leke silinir. Yeniden parlar. Tövbe etmez, isyana devam ederse,siyah lekeler kalbini kaplayıncaya kadar çoğalır. İşte bu Allah Tealânın, “Asla öyle değil,fakat onların yapmış olduğu günahlar kalplerini iyice kaplamıştır.”Mutaffifin 83/14 ayetinde anlatılan kalbin kapanması ve günahla örtülmesidir.
Kalp çok hassas ve incedir ,kötü hareket ve davranışlar ona tesir eder,ufak bir yanlışlık ona çok fazla zarar verir. 
Bütün iş kalbe bağlıdır.Kalp vücudu temsil eder.Vücutta her şey kalbe göre şekillenir. Kalbin iyi veya kötü hali vücudun bütün organlarını etkiler.Hazreti peygamber aleyhisselam “Dikkat edin! İnsanın bedeninde bir et parçası vardır ki o iyi ve sağlam olursa bütün beden sağlam olur .O bozuk olursa bütün beden bozuk olur.Bilesiniz ki o kalptir.”buyurmuştur. 
Gavs-ı Bilvanisi Seyyid abdülhakim hz bir sohbetinde Organlar  manen kalbe bağlıdır. Şayet kalp ıslah olursa bütün vücut ıslah olur.Yok,eğer kalp bozuksa bütün vücutta bozuktur.          
Radyo evi veya Tv vericisinin çalışmasıyla açılan her radyodan  ses ve açılan her tv’den görüntü ve ses geldiği gibi radyo evinin kapalı  tv verici istasyonunun bozuk veya kapalı olması durumunda radyo ve tv’den herhangi bir ses çıkmaz,görüntü olmaz .isterse akşama kadar açık kalsın.İşte kalp’te aynen öyledir.Vücudun merkezidir.Kalp Allah’ın zikrini yaptığı zaman,bütün vücut da onunla zikir yapar. Şayet kalp ölmüşse vücutta ölüdür.
Kalp yanlış inanç ve kötü huylarla kirlenir, duyarlılığını kaybeder,körelir,katılaşır,taş gibi olur.Bu haldeki kalp hastadır.işlerini yerine getiremez. tedaviye muhtaçtır..
 Allah c.c ‘ya emanet olun.Hayrla kalın..
(Hasta kalbin tedavisi gelecek hafta)