NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir ili genelinde 4 ilçede oldukça iddialı. Bu ilçelerde geçen seçimlerde alınan sonuçların aksine MHP, Ak Partili belediye başkanlarının son dönemlerdeki yanlış icraatlarını da iyi değerlendirerek bu ilçeleri kazanmayı planlıyor.
Milliyetçi Hareket Partisinin ilk adayını açıkladığı ilçe olan Derinkuyu ilçesinde Ahmet Balcı yeniden Derinkuyu belediye başkanlığına aday gösterildi. Bu ilçede AK Partinin muhtemelen eski ilçe başkanı Serdar Pala’yı aday göstermesi bekleniyor. MHP burada muhalefette bulunulmasına rağmen ilçeye kazandırılan hizmet ve yatırımları öne çıkararak seçimi kazanmayı planlıyor.

2009 Yerel seçimlerinde % 40 oranında oy alan Milliyetçi Hareket Partisinin oyunu koruyarak bir dönem daha Derinkuyu belediyesine hakim olmayı planladığı gözleniyor. Son dönemlerde patates üreticisinin yaşadığı sıkıntılar ve ilçede çok sayıda çiftçinin halen icra kıskacı altında bulunması da Milliyetçi hareket partisinin işini kolaylaştıracak gibi.



MHP - Milliyetçi Hareket Partisi

39,0

2.242



AK PARTİ - Adalet ve Kalkınma Partisi

33,7

1.939



CHP - Cumhuriyet Halk Partisi

25,5

1.463

Milliyetçi Hareket Partisinin bu seçimlerde iddialı olduğu ilçeler den biri de Gülşehir. İlçe de Vahdi Arısoy’u belediye başkan adayı olarak belirleyen MHP, Ak partili Mustafa Dursun yönetimindeki belediyenin ilçeye yerel yönetim olarak doğru dürüst bir yatırım yapmadığına dikkat çekecek.

Meslek yüksek okulunun, TOKİ konutlarının hükümetin birer eseri olduğuna vurgu yapacak olan Milliyetçi Hareket Partili belediye başkan adayının ilçede kurulan hidroelektrik santrali ve bu santral nedeniyle Kızılırmak’ta yaşanan su debisinin yükselmesi ve ırmağın taşarak Sadabat parkının su altında kalması gibi olayları gündeme getirerek Gülşehir ilçesinde de belediye başkanlığını kazanabileceği öngörülüyor.

2009 seçimlerinde üçüncü parti olarak kalmasına karşın MHP’nin bu seçimde en çok iddialı olduğu ilçe merkezlerinden biri de Gülşehir olacak.



AK PARTİ - Adalet ve Kalkınma Partisi

43,9

2.301



DP - Demokrat Parti

29,3

1.537



MHP - Milliyetçi Hareket Partisi

25,3

1.324

MHP’nin geçtiğimiz yerel seçimlere bakıldığında en şanslı görüldüğü ilçelerden biri Avanos. Sadece 85 oy ile seçimi AK Partili Mustafa Körükçü’ye kaybeden Partinin bu ilçedeki adayı da belirlendi.

Avanos’ta Mustafa Kılıç’ı aday gösteren milliyetçi hareket partisinin ilçede sol partilerin ittifakının da Ak partinin oyunu bölebileceği hesapları yapılıyor. CHP – ÖDP dayanışmasının karşılığında Ak Partiye geçtiğimiz seçimlerde sol partilerden giden oyların seçimin kaderini belirleyeceğini hesaplayan parti, adayının siyasette yıpranmamış bir isim olmasına da oldukça güveniyor.

 

 



AK PARTİ - Adalet ve Kalkınma Partisi

33,8

2.430



MHP - Milliyetçi Hareket Partisi

32,6

2.345



CHP - Cumhuriyet Halk Partisi

13,5

971

Tıpkı Avanos ilçesinde olduğu gibi 2009 yerel seçimlerinde az bir oy farkıyla Ak partiye belediye başkanlığını kaptıran milliyetçi hareket partisinin bu ilçede de muhtemelen Ak Partinin adayının Erdoğan Çelik olarak belirleneceği hesapları yapılıyor.

Bizzat haber merkezimiz tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında belediye başkanının halkın içine karışmadığı ve genel itibariyle halktan kopuk bir yönetim sergilediği yönelik bir seçim stratejisi yapacak olan Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimde Kozaklı belediyesini de kazanmak istiyor. MHP Kozaklı belediye başkan adayı olarak Celalettin Güven’i belirledi.



AK PARTİ - Adalet ve Kalkınma Partisi

42,3

1.884



MHP - Milliyetçi Hareket Partisi

39,8

1.774



CHP - Cumhuriyet Halk Partisi

17,1

761