Nevşehir'in Avanos ilçesinde serinlemek için girdiği ırmakta boğulma tehlikesi geçiren bir genç ile ona yardım için ırmağa atlayan arkadaşı son anda kurtarıldı.

Olay bugün saat: 15:30 sularında Avanos Kızılırmak nehrinde yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Avanos'ta serinlemek için ırmağa giren bir genç akıntıya kapılınca boğulma tehlikesi yaşadı. Bunun üzerine kendisini yardım etmek için arkadaşıda ırmağa atladı. Sonrasında onunda akıntıya kapılmasıyla ırmağın ortasında kalan gençlerin çaresizliği sahil kenarında büyük korku yaşanmasına sebep oldu.

Çevredeki vatandaşların dikkati ve uyarısıyla ırmaktaki bir kayık gençlerin yanında giderek kayıktan salladığı iple gençleri kurtardı. Gençlerin kıyıya çıkarılmasıyla birlikte yürekleri ağızlara getiren olayda son buldu.

Kızılırmak’ta sürüklenen gençlerin boğulmaktan son anda kurtarıldığı o anlar cep telefonu kamerası ile böyle görüntülendi.

"Lütfen uyarıları dikkate alalım. Canımız yanmasın canlarımız acımasın..."

’Su Hayattır Can Almasın’’

Nevşehir'de havalar ısındı boğulmalara dikkat! “Ölüme kulaç atmayın”

Yaz mevsiminin ve sıcak günlerin yaşanmaya başlandığı Nevşehir'de boğulma vakalarına dikkat. Her yıl yaz aylarında onlarca Nevşehirli ama Avanos'ta ama Gülşehir'de Kızılırmak nehrinde yada baraj ve kanallara serinlemek amacıyla neredeyse ölüme kulaç atıyor.

Sıcak havadan bunalan vatandaşların serinlemek için girdikleri ırmak, kanallar veya baraj suyu ölüm riskini de beraberinde getirebiliyor. Aileler çocukları için tedirginlik yaşarken, yapılan uyarılar ise ya havada ya da tabelalarda kalıyor.

Yetkililer uyarıyor!!!

Kızılırmak nehrinde girdaplar oluşabiliyor ve bazen çok yoğun bir şekilde akabiliyor. Irmağa giren her can bizim için bir tehlikedir, lütfen çocuklarımızı ırmaktan uzak tutalım"