Aylardır Kapadokya Alan Başkanlığı yönetimi tarafından beklenen ATV kararı dün açıklanan kararla tüm turizm sektörüne duyuruldu.

Yapılan duyuru sonrası Göreme'de faaliyet gösteren ATV işletmecileri büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Kapadokya Alan Başkanlığı'nın bölgede ATV turizminin merkezi olarak bilinen ve Göreme ile özleşen "ATV kararları"nın yanlış bir karar olduğunu söyleyen sektör temsilcileri bu kararın yeniden gözden geçirilmesini bekliyor.

FİB Haber Merkezine düşüncelerini ifade eden sektör temsilcileri; "Alınan bu karar, Göreme'de ki tüm ATV sektörünü büyük bir krize neden olmuştur. Sebebi ise 25-30 ATV si bulunan işletmelere 3 tane ATV kotası verilerek hem işletmeleri hem çalışanları gelecek konusunda çıkmaza sokmuştur."  şeklinde yorumda bulunarak şu ifadelerde bulundular;

Pandemi süreciyle kış aylarına girerken böyle bir kararın hem çalışanların, hemde işletmelerin çalışma faaliyetlerinin son vermesine sebep olacaktır. Bu durumda 250-300 çalışanın boşa çıkması ve aileri ile birlikte 1.500-2.000 kişinin olumsuz yönde etkilenecekleri büyük bir krize neden olması aşıkardır. Bu yanlış kararın bir an önce tekrardan gözden geçirilerek düzeltilmesi beklentisi içerisindeyiz. Ayrıca hali hazırda elimizde kalan ATV'ler kullanılmayacak. Bu ATV lerin toplam rakamı 15-20 milyon TL . Peki biz bu motorları ne yapacağız? Aynı zamanda gelecek misafirlerin bu durumdan elbette zarar göreceği ve bu aktivitelerden sağlıklı faydalanamayacağı her hali ile bellidir. Bu gerekçeler doğrultusunda kararların sağlıklı bir şekilde düzeltileceği umudumuzdur." sözleriyle Kapadokya Alan Başkanlığına seslerinin duyrulmasını ve kararın tekrar gözden geçirilmesi talebinde bulundular.