Nevşehir 200 Evler mahallesi Hacı Mustafa Paslanmaz Camisi’ne cuma namazını kılmak için giden bir genç, cami içerisinde yer bulamayınca dışarıda ibadetini yerine getirdi. Etkili olan soğuğa aldırmadan kar üzerine seccadesini seren gencimiz namazını o şekilde kıldı.

KARLAR İÇİNDE NAMAZ KILAN GENÇ DUYGULANDIRDI ....

Hacı Mustafa Paslanmaz Cami'nde cuma namazını eda ettikten sonra dışarı çıkan Adnan Yıldız isimli bir vatandaşımız, cami avlusunda karlar üzerinde namaz kılan bir genci gördüğünde çok duygulandı.

Hemen bu anı cep telefonu ile görüntüleyen Adnan Yıldız; "Cuma namazını kar üzerinde kılan bu gencimiz, ibadet ederken hiçbir şeyin bahane olmayacağını bir kez daha en güzel şekilde göstermiş oldu." dedi. 

Eski kalabalık cemaatle kılınan namazları da çok özlediğini ifade eden Yıldız; “Cuma namazı için soğuk havanın etkisi olmadı. Çünkü Allah’a ibadette hiçbir şey engel olmaz. Bir şekilde namazımızı icra ettik, Allah kabul etsin.  Dinimizin direği olan ‘namaz’ islam’ın şartlarından kelime-i şehadetten hemen sonra gelen zaruri bir görevdir. Öyle ki; Allah Teala’ya olanhamd-ü sena’dır, hemde bir şükür göstergesidir. Bu yüzden Namazın önemi çok büyük. Malum hepimiz pandemi sürecini yaşıyoruz. Bu durum Allahu Teâlâ’nın bir sınavı, inşallah bu da geçer” diye konuştu.

İşte, Nevşehir'de kar üzerinde Cuma namazı kılan o genç... (Allah kabul etsin)