Nevşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Uçurtma Şenliği büyük ilgi gördü. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte vatandaşlar aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirdi.

Nevşehir Belediyesi tarafından 3 nolu çim sahada düzenlenen Uçurtma Şenliği 7'den 70'e yüzlerce Nevşehirliyi buluşturdu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı çerçevesinde bugün Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi içerisinde bulunan 3 Nolu Çim Saha’da gerçekleştirilen Uçurtma Şenliğinde uçurulan Türk bayraklı uçurtmalar, Nevşehir semalarında görsel bir şölen oluşturdu.

Nevşehirli Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği şenlikte ay yıldızlı uçurtmaları Nevşehir Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi 3 Nolu Çim Saha’da Etkinliğe katılanlara ayrıca belediye görevlileri tarafından çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri etkinliğe ayrıca AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç’te katıldı.

Etkinlik alanında ailelerin mutluluklarına ortak olan Açıkgöz, Savran ve Dinç, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Belediye Başkanı Mehmet Savran, çocuklara Cumhuriyet bilinci aşılanması için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek vatandaşların gösterdikleri ilgiden çok mutlu olduklarını söyledi.

Bu tür etkinliklerin bundan sonra süreceğini kaydeden Savran, "Bu millet, Cumhuriyetin ilan edildiği süreçte nasıl bir millet olduğunu gösterdi. Bu şuurla yine 15 Temmuz’da Kurtuluş Savaşı’ndaki bilinci, şuuru hep birlikte gördük. Bu şuurun yaşatılabilmesi, çocukların bu şuurla büyümesi için bu tür organizasyonlara önem veriyoruz." dedi.

“Tasarla, üret ve uçur 

Çocuk ve Gençlerin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Bugün bu gökyüzüne özgürce bakmamıza vesile olan tüm kahramanlar gibi siz de geleceğimize sahip çıkın. Hepinizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun" dedi.

Yeni dönem kuşağı TEKNOFEST KUŞAĞI” olarak adlandıran Milletvekili Açıkgöz, "Gökyüzü şanlı Ay Yıldızlı uçurtmalarımızla bezendi… " dedi.

#29Ekim #SevdamızNevşehir