Harry Potter film serisindeki Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki öğrencilerden ikizler olarak bilinen James Phelps, Oliver Phelps ile yine aynı filmin oyunculardan Natalia Tena, ABD’nin belgesel kanalı için hazırlanan program kapsamında Kapadokya’ya geldi.

Fantastic Friends adlı macera belgesel serisinde Türkiye’nin çeşitli turizm merkezleri, şehirleri ve tur aktivitelerinin seyirciye anlatıldığı program kapsamında, çekim ekibiyle birlikte Türkiye’ye gelen ünlü oyuncular Kapadokya’ya da konuk oldu.

Turizmci Mehmet Uçman’ın organizatörlüğündeki Kadost firması tarafından hazırlanan arazi araçlarıyla, Üzengi Vadisi’nde macera dolu bir yolculuğu anlatan ekip, Avanos ilçesindeki Güray Müze’de de çekimler yaptı.

Kapadokya’nın doğal güzelliklerini hayranlıklar izleyicilere aktaran ünlü oyuncular Nevşehir'den daha sonra Erzurum’a hareket etti.

Burada dağcılıkla ilgili çekimler yapan ekip, tekrar Türkiye’den ayrıldı.

Harry Potter film serisi ile başarılı oyunculuklarını kanıtlayan Phelsp kardeşler ve Tena’nın bölgeyi anlattığı belgeselin gelecek aylarda vizyona gireceği öğrenildi.