Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde meydana gelen  ve Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da birçok binanın yıkılması ile sonuçlanan deprem sonrası Nevşehir'de Kaymakamlıklar ve Belediyeler yardım için seferber oldu.

Gülşehir Belediyesi, Gülşehir Belediyesi ve Niksar Kaymakamlığı, Reşadiye Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı başlattıkları yardım kampanyası ile deprem bölgesi için acil ihtiyaç olan malzemeleri toplamaya başladı.

Avanos'ta yardımlar spor salonunu doldurdu...

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş; "Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizde kuvvetli şekilde yaşanan depremin ardından, bölgedeki depremzedelere destek olabilmek adına vatandaşlarımızın ilettikleri yardım malzemelerini Avanos Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Avanos Belediyesi koordinesiyle Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda bir çatı altında topladık.

Toplanan battaniye, kıyafet, yiyecek, bebek maması, bebek bezi, elektrikli soba ve katalitik gibi malzemeler sınıflandırılarak paketlendi ve bölgeye iletilmek üzere yola çıkarıldı. Deprem bölgesine yapılacak bireysel ve kurumsal tüm yardımlar denetimli olarak AFAD ile koordineli şekilde deprem bölgesine iletilecektir; hususi sevkiyatlara izin verilmeyecektir.Gün el ele verme günüdür. Acılarımızı paylaşacağız; bu büyük afetin yaralarını birlikte saracağız."

Derinkuyu tek yürek olmaya devam ediyor.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "Deprem bölgesi için yaptığımız yardım çağrımıza kulak verip, acil yardım malzemelerini ulaştıran vatandaşlarımızın sayısı giderek artıyor. Ekiplerimiz, gelen yardım malzemelerini düzenleyerek gönderim için çalışıyor. Yardım etmek isteyen hemşehrilerimiz için Belediyemiz Kültür Merkezi (Düğün Salonu) bugün geç saatlere kadar hizmet verecek. Yardımlarınızı bekliyoruz."

Not: Öncelikli olarak hazır tüketim gıda ürünleri, elektrikli ısıtıcı ve battaniye ulaştırmaları önemle rica olunur.

Gülşehir depremzedeler için ayakta...

Deprem Bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardım kolileri Belediye Düğün Salonu’nda toplanmaya devam ediliyor.

Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftçi; "Gülşehirimize teşekkür ediyorum. Deprem bölgesine yardım tırımız yarın yola çıkacak. Kardeşlerimi gördükçe tüm bu zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancım artıyor. Birlikte güçlüyüz, tüm bu zor günleri yine birlikte aşacağız. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. (Belediye düğün salonumuzda yardımlar devam ediyor ... Yarında devam edecek....) dedi.

Kozaklı depremzedelere yardım için seferber oldu...

Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu; "Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere battaniye, çadır, bebek bezi, mama, kışlık giyecek, konserve vb gıda yardımlarınızı Belediyemiz Kültür Merkezine (Ziraat Bankası yanı) ulaştırabilirsiniz. İletişim (Beyaz Masa): 0 384 471 40 40" dedi.

Başkan Kabukcuoğlu; "Genci, yaşlısı, esnafı herkes burada, tek yürek olduk.  Ülkemizde yaşanan #deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için başlattığımız yardım kampanyasına destek olan tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Devletimiz ve bizler tüm imkanlarımızla seferber olduk. Valiliğimizin talimatıyla personellerimizi deprem bölgesine yolcu ettik. Geçmiş olsun Türkiye'm"

ÜRGÜP DEPREMZDELER İÇİN TEK YÜREK

Ürgüp Belediye Başkanı Mehemt Aktürk; "Genci, yaşlısı, esnafı herkes burada, tek yürek olduk.  Ülkemizde yaşanan #deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için başlattığımız yardım kampanyasına destek olan tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Devletimiz ve bizler tüm imkanlarımızla seferber olduk. Valiliğimizin talimatıyla personellerimizi deprem bölgesine yolcu ettik. Geçmiş olsun Türkiye'm " dedi.

Teşekkürler KAYMAKLI 

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç; "Depremzedelere vatandaşlarımızın desteği akın akın devam ediyor bugün gece 24:00’a kadar Belediye ekiplerimiz yardım malzemelerini kabul edecek getiremeyecek vatandaşlarımızın evlerinden ekiplerimiz alacak. Her gün Valiliğimiz koordinasyon ekibine teslim edilecek.

Not: Lütfen ikinci el kullanılmış malzemeler getirmeyelim herkesin hayrını Rabbim kabul etsin. Allah bu aziz millete inşallah bir daha böyle acılar yaşatmasın." dedi

Ortahisar Belediyesi'nden Deprem Bölgesine Yardım Eli

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş; "Az önce Kahramanmaraş’ta yardıma ihtiyaç duyan bazı vatandaşlarımızı kasabamıza nakletmek için belediye otobüsümüz yola çıkmıştır. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza nakdi veya ayni yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın, yardımlarını kasabamızdaki en yakın Camiiye ulaştırması önemle rica olunur. Ayni yardımlarda; standart gıda kolisi, tüp, katalitik, battaniye, yatak, eldiven, bere, atkı ve mont önceliklidir. Toplanan yardımlar Belediyemiz tarafından Afad İl Müdürlüğü'ne teslim edilecektir… "