AK Parti de bilinmezlerin, soruların sayısı bugünlerde bir hayli fazla. Zira il başkanı belli oldu olmasına ama il başkanından sonra il yönetiminde mevcut isimler arasından kimlerin kalacağı, hangi isimlerin hangi kriterlere göre görev alacağı, yeniden aday olmayacağını açıklayan Salih Açıkgöz’den sonra merkez ilçe başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı, gençlik kolları başkanının kim olacağı gibi sorular havada asılı kaldı.

13’e yakın il başkan adayı ile bu işe hevesli memlekette ne kadar adam varmış dedirten gelişmelerin ardından Gençlik Kolları Başkanı Yanar’ın il başkanı olarak atanması partide belirsizlikleri bitirmiş değil.

Daha yakın zamana kadar merkez ilçe başkanlığına tekrar aday olması beklenen Merkez ilçe başkanı Salih Açıkgöz’ün de kongrede aday olmayacağını açıklaması da Açıkgöz’ün ardından bazı soruları da gündeme taşıdı.

Bu soruların başında gelen konu ise Merkez İlçe Başkanının da parti içerisinde var olduğu iddia edilen gruplaşmanın bu dönemde ayyuka çıkmış olması.

Parti içerisinde yaşandığı iddia edilen gruplaşmanın partide yaşanacak olan kongre süreci ile bitip bitmeyeceği konuşulurken, gençlik kolları başkanlığına da henüz bir atama yapılmış değil.

Bazı ilçe başkanlarının birden bire bizde kongrede aday olmayacağız açıklamaları yapmalarının ardından söz konusu isimlerin partiden el mi çektirildiği de merak konusu bir hal almaya başladı. Görevini bırakan ya da kongrede aday olmayacaklarını açıklayan birkaç ismin ise belediye meclisi ve il genel meclisindeki görevlerine devam etme kararlığı da parti kulislerinde tartışılıyor.

Partide 40 kişi olan il yönetim kurulu üyesi sayısının da 30’a düşürülmesi konusunda da neden böyle bir uygulamaya gidildiği de soru işaretleri arasında.

Sonuç olarak; AK Partide kongre süreci yaşanıyor, değişim rüzgarları esiyor ancak bu sürecin partiye nasıl yansıyacağı da merak konusu.