Bu akşam saatlerinde, Aksaray'ın Ihlara ilçesinden Nevşehir istikametine doğru seyreden ve mıcır dökülmüş yolda Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrilen Doblo marka araçta bulunan 4 kişi öldü 5 kişi yaralandı. Edindiğimiz ilk bilgilere göre Korkunç kazada 50 SP 394 plakalı Avanoslu 9 kisilik aynı aileden ikisi cocuk 4 olu var ...

Aksaray'ın Ihlara ilçesinden Nevşehir'in Avanos ilçesine gitmekte olan Osman Çalan (55) idaresindeki 50 SP 394 plakalı Doblo marka araç, mıcır dökülmüş yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole devrilmesi sonucu 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Kazada kamyonette bulunan Aydın (35) ve Döndü Çalan (55) olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü ile kamyonetteki Özkan Çalan (55), Döndü Nur Çalan (9), Damla (9) ve Nurcan Şenol (55) yaralandı.

Ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı...

Yine son edindiğimiz bilgilere göre Ailenin İğdeli Kışla köyü eski muhtarı Osman Çalan'a ait araçla kınadan döndüğü iletildi. Kazayı ilk gören ve Facebook üzerinden duyuran Murat Kayabaşı kaza yerine ulaşmadan önce kullandığı tırda yanında bulunan arkadaşı ile yol zeminin bozuk olduğundan dolayı kaza riskinin yüksek olmasından konuştuklarını ve az gittikten sonra da kazayı görüp yardım için durduklarını anlattı. Kayabaşı aracın şarampole uçtuktan sonra yoldan 50 - 60 metre uzaklaştığını, üzerinde bulunan kıyafetlerden dolayı kaza yapanların bir törenden döndüklerini anladıklarını belirtti. Kayabaşı kazanın Ihlara kavşağını hemen geçtikten sonra olduğunu ve bu nokta yolda yapımdan kaynaklanan sorunlardan dolayı yolu iyi bilmeyenler için her an kaza riski bulunduğunu söyledi.

Kazadan Son Dakika Bilgileri;
 Akşam saatlerinde Aksaray-Ihlara kavşağında kaza yapan 50 SP 394 plakalı ticari araçta bulunan ailenin kimlikleri belli oldu. Tek taraflı kazada araçta bulunan Aydın (35) ve Döndü Çalan (55) olay yerinde hayatını kaybetti. Son gelen bilgilere göre kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 4 değil 2 olduğu açıklandı. Sürücü ile kamyonetteki Özkan Çalan (55), Döndü Nur Çalan (9), Damla (9) ve Nurcan Şenol (55) yaralandı. Yaralılar ambulanslarda ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 

Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlatırken, cesetler otopsi yapılmak üzere Aksaray Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.