İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve yazı işleri personellerine yönelik “Türkçenin Doğru Kullanımı ve Resmi Yazışma Kuralları” konulu eğitim semineri düzenlendi.

14 ilden ve yazı işlerinde çalışan 107 personelin katıldığı hizmetiçi eğitim seminerine İlimiz Ürgüp İlçesi Dinler Otelde başladı.

Seminere; Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim DÜNDAR, konu uzmanları, 14 ilden gelen 107 yazı işleri personeli katıldı.

Eğitim semineri, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasının ardından 15 Temmuz şehitlerini anma konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra açılış konuşmalarına geçildi.

Vali AKTAŞ konuşmasında; “15 Temmuz şehitlerine Allahtan rahmet ve Gazilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
 İlimizde düzenlenen bu eğitim seminerinin başta İçişleri Bakanımıza, sayın müsteşarımıza şahsım ve hepinizin adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler yazı işleri personelleri olarak burada konu uzmanları tarafından verilecek eğitim seminerleri sayesinde bulunduğunuz yerlerde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmetler vermenize vesile olacaktır. Ayrıca bu bölgeye ilk defa gelenler içinde bölgemizi gezip görme imkânı olacaktır. Hizmetiçi eğitim seminerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, seminerin illerinize, ilçelerinize yapacağınız hizmetler açısından hayırlı uğurlu olmasını temenni eder saygılar sunarım.” dedi.