13 Ekim 1951 İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıldönümü Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan etkinliklerle kutlandı.Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Okul Müdürü Mustafa Kılınç'ın açılış konuşması, şiir ve İmam Hatip Liselerinin tarihçesi ile devam etti. 

Okul Müdürü Mustafa Kılınç yaptığı açıklamada; imam hatip ögrencilerinin ilimde de ileri olmayi dini bir sorumluluk olarak gördügüne deginerek imam hatip ögrencilerinin; Ibn-i Sinalarin, Farabilerin, Birunilerin yetismesini saglayan anlayisi benimsedigini ifade etti.

Kılınç Konusmasinin devaminda, “Şekilcilik ve slogandan uzak bir ögreti kültürü ile düsünen, sorgulayan, inancini akliyla bütünlestirmis insanlarin yetismesinin önemi, bugün bir kez daha iyi anlasiliyor. Islam adina Müslüman kardesini vahsice katleden insan, hizmetçisi oldugunu iddia ettigi dinine, en büyük zarari veren kisi haline geliyor. Bu oyunu; dinin bütünlestirici, huzur veren ve barisi saglayan gücünü ortaya çikarmis, imam hatip nesli bozacaktir.” dedi.

.