Hollywood yıldızı Ünlü oyuncu Harvey Keitel, Uluslararası Antalya Film Festivali için geldiği Antalya'da, Nevşehirde yaşadığı ilginç bir anısını anlattı.

Harvey Keitel, ​2005 yılında Kapadokya'da "Mücevherci" isimli sinema filminin çekimi sırasında yaşadığı o olayı şu sözlerle ifade etti...

ABD'li oyuncusu Harvey Keitel'in Elini Sıkmadı...

Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılan Ünlü oyuncu Keitel, 11 yıl önce Nevşehir'in Uçhisar kasabasında başından geçen ilginç bir anısını şöyle anlattı; - "Kapadokya'da film çekiyordum. Film bittikten sonra o dönemin Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal bana kentin anahtarını verdi. Ben elimi teşekkür için belediye başkanı Mustafa Zuhal ve eşine uzattığımda başkanın eşi elini çekti, çünkü onun kültüründe o vardı. Bunu öğrenmem gerekiyordu. Müslüman kadının elini sıkmamam ve buna saygı göstermem gerekiyordu" dedi.

Keitel, Uçhisarın fahri hemşerisi

İtalyan Sineması’nın önde gelen yönetmenlerinden Renzo Martinelli’nin yönettiği  ‘Mücevherci’nin (The Stone Merchant) başrol oyuncusu Harvey Keitel, Türkiye çekimleri için 2005 yılında Kapadokya bölgesine gelmiş ve burada Nevşehir’in Uçhisar Beldesi’nin fahri hemşerisi ilan edilmişti. Ünlü aktör Harvey Keitel’e fahri hemşerilik beratı Belediye Başkanı Mustafa Zühal tarafından verilmişti. Filmde Jane March ve Murray F. Abraham ile birlikte oynayan aktör Harvey Keitel, Kapadokya’da büyük yakınlık gördüğünü söyledi

ABD'li aktör Harvey Keitel, İtalyan yapımı Mücevherci filminin çekimlerini Nevşehir'in Avanos ilçesinde yapmıştı. Keitel, Kapadokya da konaklama olarak Uçhisar kasabasını tercih edip, Dönemin AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Zuhal ile tanışarak, Türk kültüründen esinlenecek bir filmde oynayabileceğini söylemişti.

Oscar ödüllü birçok filmde rol alan Harvey Keitel, Dönemin AK Partili Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal'e Türk kültüründen esinlenerek sinemaya aktarılacak bir filmde her zaman için oynayabileceğini söylemişti.

Keitel, Kapadokya'ya hayran kalmıştı

Kendisine getirilecek senaryoları değerlendirebileceğini kaydeden Keitel, şöyle dedi: ‘Geçenlerde ‘Uzak’ adlı bir filmi izledim, gerçekten beğendim. Sinema ve tiyatro gerektiğinde bir çok şeyi birlikte paylaşabileceğimizi ortaya çıkartıyor. Türk sinemasında gençler, Türk hikayelerini getirirler, değerlendiririm, hatta bunlardan birinde de oynayabilirim. Türk kültürünü öğrenmek istiyorum. Benim genel olarak insanların yaşam şekillerini oluşturan kültürlerine karşı bir ilgim var. Bunlardan gerçekten güzel filmler yapılabileceğine inanıyorum. Sanatçı, her ülkenin farklı kültürlerini daha yakından görmek ister. Ben de öyleyim.’

"Harvey Keitel​'in, Nevşehir Kapadokya Hatırası - 2005 Nostalji"

ABD’li aktör Harvey Keitel rakı içerken, AK Parti’li Uçhisar Belde Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, ince belli bardaktan çayını yudumladı. Sanatçı ve Başkan, kahdehle bardağı tokuştururken her ortamda uzlaşma sağlanabileceğinin ilginç bir örneğini sergilediler. Başkan Zuhal, Keitel’e üzerinde Peri Bacaları figürü bulunan çini tabak hediye etti.

Kapadokya’yı gezdiğini ve çok etkilendiğini söyleyen Harvey Keitel, ‘Burası gerçekten doğa üstü görüntülere sahip eşsiz bir mekan. Başta doğal yapısı, kültürel değerleri ve insanlardan oldukça etkilendim. Bu bölgede de bulunmaktan ayrıca çok mutluyum’ dedi. 

Filmde Harvey Keitel, Kapadokya'da değerli eşyalar satan bir adam. O sırada terörist saldırı nedeniyle İtalya'dan Kapadokya'ya kaçan bir karı koca geliyor ve Keitel kadını kendisine âşık ediyor. Asıl amacı kızı kurye olarak kullanmak."