Nevşehir ilinin Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı Köyünde çiftçiler, ilkbahar aylarında yeterli yağış olmadığı için baş gösteren kuraklık nedeni ile yağmur duasına çıktı. 

Son günlerde yaşanan kuraklık dolayısıyla Karahasanlı Köyünde “Yağmur Duası” gerçekleştirildi.

Düzenlenen Yağmur ve şükür duasına Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit, Karahasanlı köyü sakinler ile birlikte Kozaklı  Merkez ve yakın belde ve köylerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. 

Köy Camiin de kılınan öğle namazı sonrasında okunan Yasin-i Şerif'in ardından yapılan yağmur duasına katılan yüzlerce vatandaşlar ellerini açarak, kuraklığın sona ermesi, kazasız, afetsiz yağmur yağdırması ve bolluk, bereket için Allah'a dua etti. 

Yağmur duası öncesinde konuşan Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit, "Buraya Kozaklı'nın dört bir yanından Allah'a yalvarmaya geldik. Allahım günahlarımızdan dolayı bize azap etme, rahmetini eksik etme diyerek azciyetimizi, fakirliğimizi, noksanlığımızı izhar ediyoruz. Rahmetini diliyoruz istediği gibi yaşamazsak Cenab-ı Allah bize rahmetini nasip etmez" dedi. 

Duaların ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.