Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun Kanser çeşitlerine karşı olan tedavi edici ve koruyucu etkisinin yanı sıra kalp fonksiyonlarının ve kan Basıncının düzenlenmesine de yardımcı olduğu bildirildi.

Karpuz nasıl seçilmeli?

Meyve ve sebzenin en tazesini Nevşehir halkına sunduklarını ifade eden Sizin Market İşletmecisi Fatih Erdoğan, müşterilerinin güvenine layık olmaya çalıştıklarını söyledi

Sizin Market İşletmecisi Fatih Erdoğan yaptığı açıklamasında, yağ ve kolestrol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri bulunan karpuzun tüketilmesi için olgunlaşmış olmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.


Nevşehir ve çevresindede karpuz yetiştiriciliği yapılmakta.Traktör yada kamyon kasalarıyla mahalle mahalle marketlerde evinizin önüne kadar gelen karpuzlarda tamda mevsimiyken bol bol tüketmek gerekiyor...

Şimdiden afiyet şifa olsun efendim...!


 Karpuzun faydaları ve iyi geldiği hastalıklar...

Karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta-karoten içerdiğini belirten uzmanlar, içerdiği yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

Uzmanlar, aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve Bağırsak Kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdeklerinin de, içinde bulunan cucurbocitrin adlı Madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Karpuz, güçlü bir antioksidandır. C ve A vitaminleri açısından zengin olan karpuz bizi hastalıklardan da koruyor. İşte diğer faydaları…

1. C ve A vitaminleri açısından oldukça zengindir. Özellikle beta-karoten deposu olarak bilinir.

2. Likopen olarak bilinen bir antioksidan karpuzda bol miktarda bulunur. Bu antioksidanlar vücutta dolaşırken zararlı maddeleri etkisiz hale getirir. Bu zararlı maddeler kolesterolün kan damarlarına yapışmasına neden olurkalp krizine yol açabilir. Karpuzdaki antioksidanlar bu maddelere karşı savaşır. Likopen karpuzda da bulunan ve meyveye kırmızı rengi veren bir antioksidandır. Likopen prostat kanseri riskini de azaltır.

3. Karpuz terleme sebebiyle kaybettiğimi sodyum ve potasyum yönünden de zengindir.

4. Karpuz likopen açısından en zengin besin maddesidir.

5. Enerji üretimi için gerekli olan B vitamini karpuzda bol miktarda bulunur. Gıda uzmanları karpuzda özellikle B6 ve B1 vitaminlerinin bulunduğuna dikkat çekmektedir.

6. Karpuz kişinin hararetini alan ve serinletici etki gösteren bir meyvedir.

7. Karpuzda bulunan antioksidanlar astım, kolon kanseri, kalp rahatsızlıkları, romatoid arterit ve prostat kanseri riskinin azaltılmasında yardımcı olur.

8. Karpuz, yağsız bir besindir ancak enerji üretimini artırır. Ayrıca yaşa bağlı dejenerasyona karşı da vücudu korur.

SİZİN MARKET:

Adres:RAGIP ÜNER MAH. VEFA KÜCÜK CAD. KAPADOKYA HAST. YANI NO :3 NEVŞEHİR

50000 Nevşehir

Telefon : (0384) 215 1323