Nevşehirli bir grup Genç sanayiciler, Nevşehir  Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim Araştırma Geliştirme Merkezi ve Metoloji Bölümlerini gezdi.

Nevşehir Genç Sanayici İş Adamları Mustafa Ertaş, Mehmet Kahraman, Abdullah Kahveci, Fatih Altuntakan, Selim Daldiken, Arif Öbekli, beraberinde Nevşehir Islah Organize Sanayi Müdürü Samet Kafalı ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilim Araştırma Geliştirme Merkezi ve Metalurji Bölümlerini gezdi. Nevşehirli Genç Sanayicilere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Doç. Dr. Bayram Deviren bilgi verdi.

"Üniversite-Sanayi İşbirliği Hem Nevşehir'e Hem Ülkeye Katkı Sağlayacak"


Üniversite ziyaretinde, AR-GE çalışmaları, deney metodları ve Sanayi - Üniversite işbirliği içerisinde neler yapabilir konuları masaya yatırıldı.  
Üniversitelerin şehrin gelişiminde çok önemli rol oynadığını kaydeden Genç girişimciler, Üniversite-Sanayi İşbirliği Hem Nevşehir'e Hem Ülkeye Katkı Sağlayacak düşüncesinde olduklarını ifade ettiler.

Üniversite gezisinde kendilerine eşlik ederek bilgiler veren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Doç. Dr. Bayram Deviren'e teşekkür eden Nevşehirli Genç Sanayiciler, oldukça faydalı olan bu ziyaretimizde Kendi aile şirketlerinde yönetici olarak görev alan arkadaşlarımızda bu tür geziler ile kendi fabrikasında ne gibi yenilikler yapabileceği konusunda bilgi edinebiliyorlar.

Nevşehirli Genç Sanayicilere, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi gezi ve incelemelerinde, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü ve Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Nevşehir İl Temsilcisi Doç. Dr. Bayram Deviren, Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Karatepe, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Halil İbrahim Oğuz ve Yrd. Doç. Dr. Cem Okan Özer, Metalurji ve Malzeme Müh. Bölümü Yrd. Doç. Dr. Cemal Çarboğa, Jeoloji Müh. Öğretim üyeleri Doç. Dr. İsmail Dinçer ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Orhan eşlik ederek bilgiler verdiler.