NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de aralarında sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu grup Mısır’da Müslümanların katledilmesine tepki için sabaha kadar dua edip, Kıranı Kerim okuyarak zulüm altında inleyen Mısır, Suriye ve Doğu Türkistan’daki Müslüman kardeşlerine manevi destek verdiler.

Nevşehir Kurşunlu camiinde sabaha kadar süren maneviyat nöbetine destek veren birçok önemli isimde vardı. Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider gecenin ilerleyen saatlerinde Kurşunlu Camiindeki gruba ziyarette bulunarak bir süre sohbet etti.

Dünyanın dört bir yanında zulüm karşısında inim inim inleyen Müslümanların imdadına koşmanın Türk Milletinin önemli hasletlerinden biri olduğunu dile getiren Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizlgider, gruba hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Kazakistan Fahri Başkonsolosu Halil Uluer, İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel de grubu Kurşunlu Camiinde ziyaret eden isimler arasında yer aldı.

Söz konusu grubun içerisinde Kapadokya TV Genel Müdürü Gazeteci Behçet Alkan’ın yanı sıra, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Hulusi Eryılmaz, Milli Talebe Birliği Nevşehir İl Temsilcisi Fuat Doğanay gibi isimlerde yer aldı.