Prof. Dr. Emrullah GÜNEY ÇİZGİLERİYLE  NEVŞEHİR’İN ÜNLÜLERİ

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

Göre Kasabasında dünyaya gelen Prof. Dr. Emrullah Güney ,Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümünden emekli olmuştur. Nevşehir tarihi, coğrafyası, halk kültürü vb. konularda yayınlanmış çok sayıda eseri vardır. İyi bir fotoğraf sanatçısı olduğu gibi iyi bir karikatür sanatçı ve çizeridir.

Seri halde Nevşehir ünlülerini de çizgileri ile betimlemiştir.

Nevşehir Belediyesi bursu ile okuyan Prof. Dr. Neşet Günal, Nevşehir’in yetiştirdiği en büyük ressamdır. Emrullah Güney çizgileri ile sanatçımız daha da kalıcı hale gelmiştir.

Hakkı Atamulu, Derinkuyu’da belediye başkanlığı yapmış, ülke düzeyinde bir çok heykele imza atmış bir yontu(heykel) sanatçısıdır. Emrullah Güney O’nu da unutmamış ve derin çizgilerle kalıcı hale getirmiştir.

Mualla Sürer, Nevşehir doğumlu bir sinema sanatçısıdır. Emrullah Güney çizgileri ile belleklerde yerini bir kez daha almıştır.

Ahmet Refik Altınay Ürgüp doğumlu, ünlü bir tarihçidir. Osmanlı tarihi, Lale Devri ve Cumhuriyet tarihi konusunda pek çok kalıcı eser bırakmıştır. Altınay ,Emrullah Güney çizgileri ile güncel belleğimizde tazelenmiştir.

Adnan Saygun,İzmir’de dünyaya gelmiş Nevşehir’den İzmir’e göç etmiş bir ailenin çocuğudur. Ülkemizin yetiştirdiği en ünlü müzik adamlarından birisidir.

Emrullah Güney hocamızın ince ve nazik çizgileri ile oluşan ünlülerimizin yeni simaları unutulmamak üzere belleklere kazınmalıdır.