Koronavirüs risk haritasında her geçen gün yükselen vaka sayısı ile dikkat çeken Nevşehir, çok yüksek riskli olan Kırmızı renge doğru gidiyor.

Mart ayı başında Sarı renkli kategoride yer alan Nevşehir, turuncu renge dönüştü.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasına göre, Nevşehir'de 27 Şubat - 5 Mart'ta 100 binde 35.41 olan vaka sayısı, 6 Mart - 12 Mart  tarihleri arasında 64.60'a yükseldi. Türkiye koronavirüs risk haritasında sarı renkle orta riskli iller arasında yer alan Nevşehir, son güncel vakalara göre turuncu renge dönerek yüksek riskli iller arasına girdi.  

Nevşehir, 6-12 Mart haftasında bir önceki haftaya göre vaka sayısında yüzde 82.4 oranla en fazla artış yaşayan iller arasında yeraldı.
Vaka sayılarının arttığı kentte, kırmızı renge dönüşmemek için vatandaşların önlemlerini sıkı alması gerekiyor.

Bu gelişmeler karşısında Nevşehir'de, esnaflar kapatılma korkusu yaşıyor. Bunun için Lütfen tüm halkımız sorumluluk ve bilinçli bir şekilde maske, temizlik ve sosyal mesafe kuralalrına uymalı...

HER İL KENDİ ÖNLEMİNİ ALSIN

Öte yandan ‘Kırmızı’ (çok yüksek riskli) il sayısı bir haftada 25’ten 39’a çıktı. Türkiye’de tek ‘mavi’ (düşük riskli) il Şırnak kaldı.

Bilim Kurulu uyarıyor ise: Her il kendi önlemini alsın, yoksa yine kapanırız. Sağlık Bakanlığı’nın yeni haritasında 39 il tamamen kırmızıya dönerken, haritanın tek mavi yani düşük riskli ili olarak Şırnak kaldı.

Bilim Kurulu üyeleri “Mutant virüs hızla yayılıyor, 3. dalgaya dönülüyor. İller renklerine göre önlemlerini almalı” uyarısı yaptı.