Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile video konferans üzerinden gerçekleştirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezi Açılış Töreni’ne Vali İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın, Yeşilay Nevşehir Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Nevşehir Sümer mahallesi Han Odası'nda hizmete açılan YEDAM'ın açılış törenine katılan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, YEDAM'ın ev ortamında çok güzel bir merkez olacağını belirterek, "İnşallah hastamız az olur, ama hastalarımızı da en iyi ortamda nasıl ağırlarız, nasıl yardımcı olabiliriz sevdasıyla bu yola düştük. Bağımlılıkla mücadele zor ama bu zorluğun farkında olan uzmanlarımız burada. Yeşilay zaten yüz yıllardır bu işi yapan bir kurum, onun için emin ellerde olduğumuzu biliyoruz." diye konuştu.

Nevşehir'de çok büyük eksikliği hissedilen YEDAM'ın açılmasını mutlulukla karşıladıklarını aktaran Belediye Başkanı Mehmet Savran ise, "Bugün sadece Nevşehir'de değil, ülkemiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmak üzere 104 YEDAM açılışı Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıldı. Bize her konuda destek olan Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Yeşilay yönetim kurulu başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Umarız hasta sayımızın az olduğu bir YEDAM olur ama her hangi bir sıkıntıda YEDAM burada." ifadesini kullandı.

Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın 'da; "Yeşilay Danışmanlık Merkezi açılışımızı telekonferans yöntemiyle, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile  gerçekleştirdik. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Nevşehir'de YEDAM’a 115 numaralı Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı'ndan ulaşılarak destek alınabiliyor.