Nevşehirli Psikiyatrist Uzm Dr. Burcu Hamurişçi Yalçın, ’Hekimler Söylüyor’ albümünde türkü söyledi: Albümün gelirleri geleceğin hekimleri için kullanılacak...  

Hem şarkı söylüyor hem doktorluk yapıyor...

Türkiye’nin dört bir yanından müziğe gönül veren onlarca hekimin söylediği şarkılardan oluşan yeni albüm çıktı. Nevşehirli Psikiyatrist Uzm Dr. Burcu Hamurişçi Yalçın 'ında yer aldığı albümün gelirleri 'Hekimler Söylüyor' burs fonuna aktarılarak geleceğin hekimlerinin eğitim ihtiyaçlarında kullanılacak.

İstanbul'da yaşayan Nevşehirli Psikiyatrist Uzm Dr. Burcu Hamurişçi Yalçın, "Meslek yaşamım boyunca birçok insanın hayatına elimden geldiğince dokuna bilmeye çalıştım. Bu kez müzik aracılığı ile bunu yapabilmek temennisi ile yola çıktım. Anlamlı bir amaca hizmet eden bu amaç için Türkiye'nin dört bir yanından meslektaşlarına ortak paydada buluşmamız sağlayan "hekimler söylüyor" projesinde yer almaktan onur ve mutluluk duyuyorum."

Müziğe gönül vermiş Nevşehirli genç hekim, "Bu güzel projede yer alarak eğitime destek konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştık. ’Hekimler Söylüyor’ albümü ailesinde Profesyonel bir ekiple, büyük özveri, heyecan ve keyifle yürütülerek ortaya çıkan bu projemizi albüm edinerek veya TEV Hekimler Söylüyor Burs Fonuna bağışta bulunarak desteklemeniz, amacımıza ulaşmamızda, daha çok genç kızımızın hayatına dokunmamızda çok değerli... Bu vesile ile başta proje koordinatörümüz Dr Özlem Kaya ve sanat yönetmenimiz Selçuk Murat Kızılateş olmak üzere bu büyük projenin mutfağında emeği olan herkese en içten teşekkürlerimi sunarım." dedi.

Albüm geliri TEV işbirliği ile tıp okuyan kız öğrencilere burs olarak aktarılacak. 

Nevşehirli Uzm Dr. Burcu Hamurişçi, ''Hekimler söylüyor'' albümü hakkında şu açıklamalarda bulundu; ‘’Hekimler Söylüyor’’ albümü yurdun dört bir yanından müziğe gönül vermiş hekimlerin bir araya gelerek oluşturduğu profesyonel bir müzik albümü projesidir. Dr.Özlem Kaya’nın öncülüğünde biraraya gelen 55 hekim, pandemi nedeniyle albüm çalışmalarını bir yılda tamamlayabilmiştir.

Albümün sanat yönetmenliğini; Göksel BAKTAGİR ve Selçuk Murat KIZILATEŞ, yapımcılığını Ege ŞAFAK Orpheus Yapım üstlenmiş olup hekimlerin ses kayıtları Bursa’da Stüdyo Orpheus’ta gerçekleştirilmiştir. Stüdyo okumaları sırasında değerli ses sanatçıları Nazire SAVRAN, Özlem DOĞUŞ VARLI ve Sıla EROL hekimlere vokal koçluğu yapmıştır.

Türk müziğinin usta yorumcusu Melihat GÜLSES konuk sanatçı olarak projeye destek vermiş ve albümde hekimlerle birlikte iki eser seslendirmiştir.

‘’Hekimler Söylüyor Vol 2 albümünün gelirleri; pandemi süresince yitirdiğimiz değerli hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarının değerli anısına Türk Eğitim Vakfı (TEV) bünyesinde oluşturulan ‘Hekimler Söylüyor’ burs fonu ile geleceğin hekimleri olan kız öğrencilerin eğitimine aktarılacaktır.’’

İşte bu linke tıklayarak albüme ulaşabilirsiniz.  http:/shop.hekimlersoyluyor.com

......


Dr. Burcu Hamurişçi Yalçın Kimdir?

1984'te Nevşehir'de doğdu. ilk ve orta öğrenimini Nevşehir'de tamamladıktan sonra 2002'de İstanbul üniversitesi İstanbul tıp fakültesinde eğitimine başladı. 2009-2013 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde psikiyatri ihtisasını yaptı. Halen serbest hekim olarak görev yapmaktadır.

Müziğe olan ilgisi ise küçük yaşlardan itibaren başladı. Çocukluktan bu yana çeşitli korolarda korist olarak yer aldı. Türk folklor kurumunun 2002-2003 yılları arasında 38 dönem Halk müziği kursunu bitirdi. 2019 yılında Bakırköy musiki konservatuarı vakfı yarı zamanlı Halk müziği bölümünü bitirdi. "

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli değerli hekimimiz Psikiyatrist Uzm Dr. Burcu Hamurişçi Yalçın'i tebrik ediyoruz.