Programları kapsamında bazı ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Vali İnci Sezer Becel’i makamında ziyaret etti. 

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu , ziyaretin ardından Valilik Toplantı Salonu'nda basına kapalı gerçekleştirilen İl  Değerlendirme Toplantısı'na da katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Nevşehir İl Değerlendirme toplantısına; Vali İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, İlçe Belediye Başkanları ile kurum amirleri ve daire müdürleri katıldı.

Bakan Kasapoğlu, toplantıda Vali Becel'den Nevşehir ile ilgili brifing aldı.

Kendilerini ilimizde ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Vali Becel, Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu’na Nevşehir’in ekonomisi, tarihi ve doğal güzellikler, turizm potansiyeli, spordaki genel durumu, bu alanda yapılan yatırımların mevcut durumu ve spor konusunda beklentileri anlatarak, genel bilgiler verdi.

Nevşehir ilimiz Kapadokya değerleri ile birlikte spor turizmi açısından ülkemizin önemli destinasyonlarından birisi diyen Bakan Kasapoğlu: “Bunu nasıl farklı bir boyuta taşımayacağımızı, pek çok branşta futbolu ve diğer branşlarıyla, bilindiği üzere de 60’a yakın branş var bakanlık olarak desteklediğimiz ve çalıştığımız. Nevşehir'de de bunlar için çok uygun bir kentimiz. Hem spor turizmi hem de sporcu ile potansiyeli ile birbirinden değerli gençlerinin daha donanımlı şekilde yarınlara hazırlanması noktasında gençlik merkezlerinde, yurtlarda ve Türkiye’nin dört bir yanından gelecek gençleri ağırlayacak gençlik kamplarımızda inşallah Nevşehir'in gençlik ve spor yatırımlarındaki seviyesini çok daha farklı noktalara taşıyacağız” dedi.

Açıklamalarının ardından Bakan Kasapoğlu, ilimizdeki temaslarını gerçekleştirmek üzere Valilikten ayrıldı.