Nevşehirspor taraftarlar Derneği ve Meterisliler Taraftar Grubu Başkanı Erol Avvuran, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti;

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN !!!

(29.04.2018) Tarih bunuda yazar... 

Nevşehirspor, Antalyada oynanan müsabaka sonucu rakibini yenerek yıllar sonra tekrar profesyonel lige çıkıyor ve gerek şehirde,gerek şehirdışı ve yurtdışında yaşayan binlerce NEVŞEHİRLİ bu başarıyı kutluyor ve sahipleniyordu.

Öylesine bir sahiplenmeydi ki bu; takımla uzaktan yakından alakası olmayan,bir tane maça dahi gelmeyen,takımdaki hiçbir futbolcunun adını dahi bilmeyen birçok kişi bu sevince ortak oluyordu.

Takip eden sezonda Nevşehir Belediyespor olarak yoluna devam eden ekibimiz 3.Ligdeki ilk senesinde play-off finali oynuyor ve 2.Ligin kapısından dönüyordu.

Bir sezon sonra da pandemi nedeniyle erken sonlandırılan sezonda yine play-off oynuyor ve malesef hakemin yanlı tutumu nedeniyle ilk maçta eleniyordu.

2 sezon üst üste play-off oynama başarısı gösterip,play-off maçlarında elenmek birçok taraftarımızı mental olarak yıpratıyor ve beraberinde yönetime eleştiriler geliyordu.

Yapılan hataların tekrarlanmaması adına bu sezon başında bazı adımlar atılsada malesef kadro istikrarının sağlanamaması ve yanlış teknik ekip ve yanlış kadro mühendisliği neticesinde başarı sağlanamadı ve kaybettiğimiz son müsabaka ile birlikte ekibimiz ateş hattının sıcaklığını fazlasıyla hissetmeye başladı.

Yanlışları saymak,kişileri,yönetimleri eleştirmek,mevcut kadrodaki oyuncuları yerden yere vurmak gelinen durum itibariyle en ufak bir fayda sağlamayacaktır.

Tam aksine 7 den 70'e bu armaya gönül vermiş,ömür adamış binlerce yürek artık önümüze bakmanın zamanı geldiği konusunda hemfikir.

Malum pandemi dolayısıyla maçların seyircisiz oynanıyor olması da taraftarın itici güç olmasını engellediğini de göz önünde bulundurursak,
Özellikle bu sene maçlarımızda görev alan hakemlerin de tabiri caizse kafasına göre düdükler çalıyor olması ve birçok maçta lehimize vermesi gereken kararları es geçip,aleyhimize kolay kararlar,kartlar,penaltılar veriyor olması da mevcut sessizliğin ve sahipsizliğin en belirgin örneğidir.

Zaman başarısızlığı SAHİPLENME ve şehrin ortak paydasına sahip çıkma zamanıdır.

Nasıl ki başarıyı herkes sahipleniyorsa,aynı şekilde başarısızlığı da sahiplenerek,elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak binlerce insanın sevdası

Nevşehirsporumuzu içinde bulunduğu buhrandan çıkarma zamanıdır.

Bulunduğumuz sıralama itibari ile artık her maçımız bir final niteliği taşımaktadır.

Özellikle iç sahada ki maçlarımızda hata ve puan kaybının telafisi olmayacağı gerçeği gün gibi ortadadır.

Burdan şehrin önde gelenlerine, siyasilerine, STK larına açık çağrımızdır;

Binlerce NEVŞEHİRLİ nin ortak paydası olan takımımızın kalan müsabakalarında özellikle de PROTOKOL TRİBÜNÜ olarak herkesin stadta yerini alması, şehrin takımını sahiplenmesi ve bu şehrin SAHİPSİZ olmadığı mesajını net bir biçimde vermesi gerekmektedir.

ASLA UNUTULMASIN Kİ
SEVDAMIZ PROFESYONEL LİGE VEDA EDERSE ATEŞ SADECE DÜŞTÜĞÜ YERİ DEĞİL, SAHİPLENMEYEN HERKESİ YAKAR.

Gerek bu takıma gönül verip ebediyete intikal edenler için, gerek çocuk yaşta bu sevdaya gönül verenler için, gerekse kalbi bu şehir için atan her bir birey için TAKIMIMIZA SAHİP ÇIKMAK HERKESİN BOYNUNUN BORCUDUR.

METERİSLİLER TARAFTAR GRUBU BAŞKANI EROL AVVURAN