"Normalleşiyoruz çok şükür... "
"AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider ilk yorumu Çok şükür Normalleşiyoruz dedi...
AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan bu tarihi güne şahitlik etmenin gururunu yaşıyorum dedi...
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise AK Parti iktidarıyla yaşadığımız sessiz devrimin en bariz ve en güzel örneklerinden birini burada yaşıyoruz şuan duygularımı anlatmak mkansız çok mutluyuz dedi..."


TBMM Genel Kurulu'nda tarihi anlar...
4 türbanlı AK Parti milletvekili Meclis Genel Kurulu'na dün 14 yıl sonra ilk kez kavgasız girdi. Kürsüye çıkan 5 kadın milletvekili ise 'Kadınlar üzerinden siyaset yapanlara' kendi açılarından çok net ifadelerle karşı çıktılar.

TBMM Genel Kurulu'ndaki oturuma Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, türbanlı olarak gelerek çalışmalara katıldı.

Saat 14.00’teki Genel Kurul’a sırasıyla Samancı, Kaçar, Şahkulubey ve Dalbudak katıldı. Üç milletvekili gazetecilere yakalanmamak için odalarından, tüneli kullanarak Genel Kurul salonuna girdiler.

Foto muhabirleri ve kameramanlar, iktidar kulisinin bahçe girişinde, muhabirler ise kulis önünde bekliyordu. Ancak üç kadın milletvekili, odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binasından tüneli kullanarak ana binaya geçtiler. Üç kadın vekil böylece görüntü vermeden Genel Kurul’a girdi. Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise AK Parti Grubu’nun bulunduğu yönden Genel Kurul salonunda yerini aldı.

Genel Kurul'da türban üzerine yapılan en çarpıcı konuşmaya ise Şafak Pavey imza attı. Bülent Arınç'tan da kutlama alan konuşma sosyal medyada da gündem oldu. 

İkinci Merve Kavakçı krizi yaşanır mı deniliyordu bu kez korkulan da olmadı. MHP ve BDP'den türbanlı AK Partili vekiller tam destek aldı. 

Bazı milletvekilleri, türbanlı arkadaşlarının fotoğraflarını cep telefonları ile çekerken, bazıları da hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK PARTİLİLER FOTOĞRAF SIRASINDA

AK Partili vekiller 4 kadın vekilin sıralarına oturmasını bekledikten sonra yanlarına giderek tebrik etmeye başladılar.Türbanlı AK Parti Milletvekillerini ilk kutlayanlar arasında AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider ,Murat Göktürk ve Erdal Feralan vardı...

Vekiller isimleri tarihe geçen 4 kadın vekille fotoğraf çektirmek için yarıştılar. Çekilen fotoğraflar tarihi günün anısı olarak sosyal medyadan da paylaşıldı.