Fransa'nın önemli televizyon kanallarından France5 televizyonu, Kapadokya, Ortahisar, Avanos, Uçhisar, Göreme ve Ürgüp ağırlıklı olarak yaptığı "Echappess Belles" adlı gezi belgeseli niteliğindeki programda tanıtılıyor.

Sophie Jovillard tarafından sunulan "Echappess Belles" adlı televizyon programında dünyanın dört bir tarafı gezilerek tanıtımı yapılıyor. Gezi belgeseli niteliğindeki programda, Destination Cappadocia konu başlığıyla Kapadokya bölgesinin kültürü, yaşamı, peribacalarının oluşumu, bölgedeki vadiler, konaklama tesisleri ve turizm aktiviteleri izleyicilere aktarılacak.

Bu akşam saat 20:50'de France 5'te yayınlanacak olan Echappées Belles Türkiye'nin cennet köşesi Kapadokya'nın merkezi Ortahisar'da Aliye Özcan teyzemiz ile Sophie Jovillard arasında geçen söyleşisi yer alıyor. Proğram sunucusu Sophie Jovillard Kapadokya keşfinde, Ortahisar'da geçirdiği bir kaç gün içerisinde bir ev sahibinin misafiri olarak yöre insanlarının yaşantısını ekranlara taşıyor.

Proğram sunucusu Sophie Jovillard, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında tandırda köy ekmeği yapılışını anlattı.