Rusya'nın en büyük, dünyanın ise en önemli turizm fuarları arasında yer alan 27. Uluslararası MITT Moskova Turizm Fuarında Kapadokya rüzgarı esiyor...

Kapadokya turizminin büyük heyecanla beklediği MITT Moskova Turizm Fuarı başladı. Rusya'nın başkenti Moskova'da kapılarını dün misafirlerine açan MITT Moskova Turizm Fuarı'nın ikinci gününde Kapadokya standı büyük ilgi görüyor, Ruslar uzun kuyruklar oluşturuyor.

Pandemi nedeniyle yaklaşık bir yıl verilen aranın ardından Moskova, Crocus Expo Fuar merkezinde gerçekleşen MITT, 2021 yılı fuarı yüz yüze görüşmelerin yapıldığı ilk turizm fuarı oluyor.

KAPADOKYA MOSKOVA'DA TAM KADRO...

Nevşehir Valiliği öncülüğünde; KAPHİB koordinasyonunda, Ahiler Kalkınma Ajansı, Kapadokya Alan Başkanlığı, Nevşehir yerel yönetimlerinden Belediyeler, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Ürgüp Ticaret Odası, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü, KAPTİD, TÜRSAB, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) ve sektör temsilcileri tarafından alınan ortak karar sonucunda organize edilen MITT Moskova Turizm  fuarında Kapadokya standına Ruslar yoğun ilgi gösteriliyor.

Ayrıca Fuarda Ziyaretçilere bölgemizi anlatan meteryaller ve Kapadokya'ya özgü hediyeler veriliyor. 

MITT Moskova Turizm fuarında Türkiye standının en çok ilgi gören bölümü Kapadokya oldu.

Bu yıl 16-18 Mart 2021 tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2021 MITT MOSKOVA Turizm fuarlarına Kapadokya'yı temsilen görevlendirilen turizm temsilcisi elçilerimiz, turizm faaliyetleri konusunda bilgiler vererek, bölgemizi en iyi şekilde anlatıyorlar. 

Fuara katılan davetliler en çok Kapadokya standına büyük ilgi gösterirlerken buradaki yetkilileri adeta soru yağmuruna tuttular. En çok sorulan konular ise; "Kapadokya'da Balon uçuşları devam ediyor mu? Restoranlar açık mı? Oteller açık mı hizmet veriyorlar mı? gibi Rus turistlerin merak ettiği tüm sorular Kapadokya standındaki yetkililer tarafından cevap buldu.

Fuarda Kapadokya standının katılımcılardan büyük ilgi görmesi, sektör temsilcilerini umutlandırırken, 2021 Turizm sezonu için Rus pazarından oldukça ümitliler.

2015 yılından bu yana Kapadokya'nın yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara düzenli olarak katılım göstermesi de meyvelerini vermeye başladı. Bu tür fuarlarda Kapadokya'nın güzel bir şekilde tanıtım yapmasının ardından gerek Rus, gerekse Ukraynalı turistler son yıllarda Kapadokya bölgesine gelmeye başladılar.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde; KAPHİB koordinasyonunda KAPADOKYA'nın birlik ve beraberliğinin sağlanmasında büyük emeği geçen başta Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel'e ve KAPHİB'e teşekkür ediyoruz.

Ukrayna'dan Kapadokya'ya charter uçuşları başlıyor

Kapadokya turizmcilerini heyecanlandıran bir başka gelişmede ise; Ukrayna-Kiev Havayolları/ Nevşehir Kapadokya Havalimanı arası haftada 2 gün (Perşembe- Pazar) olmak üzere Ukrayna Havayolları ile charter uçuşları 25 Mart 2021’de başlayacak.

Kapadokya tam kadro KİEV'de de tanıtılacak...

Öte yandan yarın tamamlanacak olan 2021 MITT MOSKOVA Turizm fuarlarının ardından Kapadokya standı ile bu kez haftaya 22 ila 26 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan UITT Ukrayna Uluslararası TUR. ve Sey. Fuarı için Ukrayna'nın başkenti KİEV'e yolculuk başlayacak.