Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında turizm, turizmin içinde ise turist rehberleri geliyor.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde çeşitli zorluklara göğüs geren profesyonel turist rehberleri, Türkçe rehber tartışmalarına tepki gösterdi.

Dünya Turist Rehberleri Gününde tepki açıklaması...

Salgının başlamasının ardından tüm ülkelerde başlayan kısıtlamalar nedeniyle turizm sektörü sekteye uğradı.

Bundan olumsuz etkilenen profesyonel turist rehberleri şimdi de yabancı dile gerek duyulmayan Türkçe rehber tartışmalarıyla olumsuz etkileniyor.

Nevşehir Profesyonel Turist Rehberi Odası NERO Yönetim Kurulu Üyesi Özay Onur, belirli çevrelerce gündeme getirilen Türkçe rehber uygulamasının Kültür ve turizm Bakanlığınca kabul edilmeyeceğine inandığını söyledi.

21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Gününü çeşitli sıkıntıların içinde geçirdiklerini belirten Onur, turist rehberliğinin tanımının Ulu Hakan Sultan Abdulhamid döneminde yapıldığını, en az iki dil bilen ve gerekli kültürel birikime sahip olan kişilerin rehber olmasına dair kararın 1800’lü yıllardan beri devam ettiğini söyledi.

Onur, bazı çevrelerce gündeme taşınan sadece Türkçe bilen rehberlerin görev yapmasını ön gören çalışmalara tepki göstererek böyle bir uygulamanın daha başlamadan sona ermesini dilediklerini söyledi.