Nevşehir-Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı için ilimizde bulunan, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'i makamında ziyaret etti.

Beraberinde Başkan Yardımcısı Taner Yallagöz ve Genel Sekreter İsmail Taşdemir ile birlikte Nevşehir Valiliği'ni ziyaret eden TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Vali Becel ile görüştü.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin'e ziyareti için duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Becel, nazik ziyaretleri ve iyi dilekleri için TÜROB heyetine teşekkür etti. 

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ve hediye takdimi ile son buldu.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Nevşehir’de temaslarda bulundu…

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Başkan Yardımcısı Taner Yallagöz ve Genel Sekreter İsmail Taşdemir ile birlikte Nevşehir’de çeşitli temaslarda bulundu. Bölge turizminin gelişimi, pazar ve ürün çeşitliliğinin sağlanması, kültür ve tarihi değerlerin sürdürülebilirliği temel konuları üzerine kurulan temaslar kapsamında; TÜROB heyeti, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız’a ziyarette bulundu.

Eresin; 'Memleketimi çok özlemişim'

Nevşehirli olmaktan ve Kapadokya gibi önemli bir coğrafyada doğmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Eresin, 'Memleketimi çok özlemişim' dedi.

Eresin, "Memleketim Nevşehir’de olmak her zamanki gibi çok özel ve çok anlamlıydı. Bu ziyaretimize vesile olan Valimiz Sayın İnci Sezer Becel’e hem daveti hemde çok başarılı geçen Nevşehir Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı için çok çok teşekkür ederiz" dedi.

Müberra Eresin Kimdir?

  • Müberra Eresin, Nevşehir’de dünyaya geldi ve henüz 3 yaşındayken, ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşerek, hayatını burada sürdürmeye başladı.
  • İlkokul eğitimini Hamdi Akverdi İlkokulunda alırken, Orta Öğretim ve Lise eğitimini ise Ataköy Lisesi’nde tamamlayarak, yükseköğretim eğitimine geçiş yaptı.
  • Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yükseköğretime başlayan Eresin, aynı zamanda yükseköğretim yıllarında sektörde de aktif bir şekilde çalışmaya başladı.
  • Marmara Üniversitesi’nden Ekonomist olarak mezun olarak, turizm sektörüne de atılımını aynı yıllarda yaptı.
  • Üniversite eğitimi devam ederken, Eresin Taxim Otel’de; Ön Büro, Muhasebe ve Rezervasyon departmanlarında çeşitli görevler aldı ve kendini geliştirmeye başladı.
  • Yıl 1989’u gösterdiğinde, Yabancı Dil ve Otelcilik eğitimini ilerletmek, daha üst bir konuma getirmek maksadı ile İngiltere’ye gitti.
  • İngiltere’de sektöre dair çalışmalarını sürdürmeye devam ederken; Bath College – BTECH International in Hotel & Catering Management eğitimini de sürdürdü.
  • İngiltere’de çalışma hayatına adım atarken; The Paragon Restaurant, Bath SPA Hotel ile The Royal Cresent Hotel bünyesinde çeşitli görevler aldı ve sektördeki gelişimini sürdürmeye devam etti.
  • Bath College’deki eğitimini en iyi seviyede tamamlayıp, derece aldıktan sonra, 3 yaşından beri yaşamını sürdürdüğü İstanbul’a döndü.
  • İstanbul’da iken; American Hotel & Motel Association diploma in Sales & Marketing, Food & Beverage Management ve Front Office Management diplomalarını da alarak, sektördeki gelişimini sürdürdü ve eğitimini en üst noktaya getirdi.
  • İstanbul’a döndükten sonra; Eresin Taxim Hotel’de rezervasyon müdürü olarak, Eresin Taxim, Eresin Topkapı ve Eresin Crown Hotel’de de satış müdürlüğü görevlerini yürüttü.
  • Yıllar 2001’i gösterdiğinde, Eresin Crown Sultanahmet açıldı. Burada da Genel Müdürlük görevini yerine getirdi.
  • Eresin Otellerinin Satış Direktörlüğü görevini de 2004 ve 2008 yılları arasında sürdürdü. Bu şekilde adından sıkça söz ettiren bir yatırımcı ve idealist olarak dikkat çekmeye başladı.
  • 2008 yılında başladığı Eresin Otelleri Genel Müdürlüğü görevini, hali hazırda başarılı bir şekilde sürdürmeye de devam ediyor.
  • Eresin Crown Sultanahmet’te Genel Müdürlük görevini yerine getirdiği 2003 yılında, En İyi Otel Kategorisi’nde yer alan Skalite ödülünü kazandı.
  • Şuan Eresin Turizm A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaya devam ediyor.
  • Hali hazırda Türkiye Otelciler Birliği olarak bilinen TÜROB başkanlığını da başarılı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.