Geçtiğimiz günlerde ulusal basınında gündemini oluşturan Nevşehir Belediyesini basan koyunların ardından bu kezde Güzel atlar diyarı Kapadokya'nın merkezi Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesini atlar bastı...

Marka Şehir Nevşehir'de Neler Oluyor...? Önce koyunlar, sonra atlar... 
Önce Nevşehir Belediyemize baskın yapan darbeci koyunlar ve şimdi de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversite'mizi işgal eden "Güzel Atlar" diyarının, güzel atlarının nal sesleri... Nevşehir'de neler oluyor? dedirtti. Nevşehir'de çok güzel şeyler oluyor. İçinden geçtiğimiz şu zor günlerde, böyle doğayla bütünleşik ve insanı mutlu kılan olaylar olmaya devam etsin...

O atların sırrı belli oldu...

Nevşehir'de, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kampüsünde terapi ile tedavi eden atların nal sesleri duyuldu...NEVÜ Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Üniversite bünyesine kazandırdığı özel atları şimdiden büyük ilgi ve beğeni topluyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATBİN) tarafından 7 yaş ve üzeri bireyler için, “Sportif Binicilik Temel Eğitimi” ve terapi kapsamında getirdiği özel atları üniversite bahçesi ve kampüsünde serbest dolaşırken görenlerin yüzlerinde tatlı bir tebessüm oluşturuyor.

Tabi bu işten en çok Üniversiteli öğrenci ve akademisyenler memnun. Atlarla adeta terapi gördüklerini söyleyen Üniversite çalışanları ise;" Biz, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi" olarak her zaman farklıyız dediler.Üniversite kampüsünde duyulan o atların nal sesleri bile insanları rahatlatmaya yetiyor.

Hippoterapi (Atlı Terapi - Atla tedavi) Atlarla Hem fiziksel hemde ruhsal tedavi mümkün...

Uzmanlar, psikolojik rahatsızlıkların tedavisine hayvanların yardım ettiğini bilimsel olarak henüz kanıtlamamış olsa da hayvanların eşlik ettiği terapiler dünya çapında giderek daha fazla rağbet görüyor. Atlarla terapi, özel ilgiye ihtiyacı olan insanlar için ata binme derslerini de içeren bir tedavi yöntemi. Fiziksel engellilerin ata binebilmesi için koşullar uygun hale getiriliyor ve atın hareketlerinin yarattığı his, kişinin kendini iyi hissetmesine yardımcı oluyor.

Kaynak: M. Cem Kaya

Derleme:Fikret Çapacı

Foto: Engin Akkuş