Nevşehir'de evleri yanan mağdur anne yetkililerden ve hayırseverlerden gelecek yardım elini bekliyor.

Yangın, dün sabah saat: 10.00 sularında yaşandı. Nevşehir'de 4 katlı binanın giriş katındaçıkan yangında bir ev kül oldu. Kiracı olarak oturduğu evleri yandığı için 2 çocuğu ile birlikte komşularına misafir olan aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir İbrahim paşa mahallesi Mehmet Akif Ersoy sokak no:8 adresinde çıkan yangın, kısa sürede evi kapladı. Yangında evin içerisinde mahsur kalan evin 10 yaşındaki oğlunu komşuları evin kapısını kırarak kurtarırken, İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sonrasında evdeki eşyalar kullanılmaz hale geldi. Evi yandığı için çaresiz olduklarını belirten anne Y. Sevgi, 2 çocuğuyla zor durumda kaldıkları için yardım beklediklerini aktardı.

“Evimiz yandı, yardıma ihtiyacımız var”

Şuan çok zor durumda olduklarını ve yetkililerden bu anlamda destek beklediklerini dile getiren 2 çocuk annesi Y. Sevgi, “Evde yangın çıktığı zaman ben çalışıyordum, oğlum evde, kızım okuldaydı. Komşularım evimin yandığını görünce bana haber verdiler. İşimi bırakıp eve gelinceye kadar evim yanmıştı. Evim yandıktan sonra belediyeden bir ekip geldi. Ekipler, gerekli incelemeyi yaptılar. 

Yangın sonrası şuan kızım ve oğlum ile birlikte komşumuzun evine sığındık. Eşim yok, daha yeni işe girdim ve kendi yağımızla kavruluyorduk. Ama bu yangınla kullanacak eşyalarımız kalmadı. Çocuklarımın psikolojisi tamamen bozuldu. Lisede okuyan kızım bugün okula gidemedi. 4. sınıf öğrencisi Oğlum oyuncaklarının ve kıyafetlerinin derdine düştü. Biz ise komşumuzun evine sığındık ama nereye kadar. Rabbim kimseyi şu soğuk kış günlerinde açta açıkta bırakmasın. Bize yardım edilmesini istiyorum. ” dedi.