Nevşehir Medaş'tan emekli, gravür sanatçısı, fotoğrafçı Yaşar Alan vefât etti. Cenazesi, 25 Mayıs Çarşamba günü, Öğle Namazından sonra Nar Câmii Kebir'den kaldırılacaktır.

Nevşehir Devlet Hastanesinde 2 haftadır yoğun bakımda çoklu organ yetmezliği tedavisi gören ilimizin sevilen ismi Yaşar Alan'ın vefat haberi ailesi ve sevenleri hüzne boğdu.

Nevşehir 1958 doğumlu olan Yaşar Alan, Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Kültür Bakanlığı seramik kursunu bitirdi. MEDAŞ'tan emekli olduktan sonra Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında ki ikamet ettiği evinin garaj bölümünde oluşturduğu sanat atölyesinde gravür, grafik, resim ve fotoğraf çalışmalarıyla uğraşıyordu.

GESAM ve Ankara Ressamlar Derneği üyesi olan Alan’ın çalışmaları pek çok karma sergide yer aldı. İlk kişisel gravür sergisini ise Ürgüp’ün Mustafapaşa köyündeki Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi’nde açtı.  

Kapadokya bölgesinde daha çok yapraklara gravür çizmesi ile tanınan sanatçı, halk arasında “yapraklara fısıldayan adam” olarak tanımlanıyor. 

LAKAPLARI: Safiyeler

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak Merhuma Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.