Avanos Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerince Simullium mücadelesi kapsamında Kızılırmak üzeri çevre yolu köprüsü ile asma köprü üzerinden eş zamanlı olarak biyolojik larvasit uygulaması yapıldı.

Avanos Belediyesi tarafından, Kızılırmak Nehri içerisinde döngüsel yaşam süreçleri içerisinde larva ve pupa dönemlerini geçirdikten sonra erişkinliğe erişen ve bu noktadan sonra mücadelesi yapılamayan Simulium Spp. (Üvez) sineği için ilaçlama yapıldı.

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş; Avanos Belediyesi olarak sinek ve sivrisineklerle mücadele kapsamındabakteri kökenli biyolojik larvasit uygulamasını Kızılırmak üzerinde uygulayarak çevre dostu bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Başkan İbaş; “Larvasit uygulamamızı, larvasitin etken madde miktar ve cinsine göre belirli periyotlarla gerçekleştiriyoruz. Larva mücadelesiyle, hem sinek popülasyonunu kontrol ediyoruz hem de sinekler uçmadan yumurta ve larva halindeyken etkisiz hale getiriyoruz." dedi.

Avanos Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından düzenli olarak ırmak içerisindeki popülasyonları takip edilen zararlıya karşı en etkin mücadele yöntemi kapsamında bakteri ilaçlaması yapıldı. Ekolojik sisteme ve diğer canlılara hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmayan bakteri bazlı ilaç ve kapsüllerle ilaçlama çalışmaları yapıldı.