Türkiye Gençlik Vakfı Nevşehir (TÜGVA) Ortaokul Koordinatörlüğünün Düzenlediği İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nın Tarihi Yoğun İstek Üzerine 15.03.2021 olarak Uzatıldı

Türkiye Gençlik Vakfı Nevşehir şubesi Ortaokul Koordinatörlüğü İstiklal Marşı' nın kabulünün yıldönümünde ortaokul öğrencilerine yönelik İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenliyor.

Düzenlenecek İstiklal Marşı Okuma Yarışması ile öğrencilerin kendine güven ve sorumluluk duygularının gelişmesi, toplum içinde kendini ifade edebilmeleri ve kabul edilişinin Yüzüncü yılında İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anmak ve İstiklal mücadelesinin öneminin bir kez daha öğrencilere aşılanması amaçlanmaktadır.

Kimler Katılabilir

Türkiye Cumhuriyeti Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan tüm resmi ve özel okulların ortaokul kısmında okuyan öğrenciler.

Son Başvuru  15/03/2021

İstiklal Marşı Güzel ve Etkili Okuma Yarışmasının

UYGULAMA AŞAMALARI

1. Öğrencilerimiz İstiklal Marşı'nın On kıtasını okuyarak video çekimi yapıp tugvanevsehirortaokul50@gmail.com mail adresine veya 05054192786 WhatsApp hattına videosunu gönderecek.

2. Video gönderilirken Öğrenci isim-soy isim, okul ismi, sınıfı ve iletişim numarası yazılmalıdır.

3. Video kayıtların 15.03.2021 saat 17.00'a kadar belirtilen mail adresine veya WhatsApp hattına göndermesi gerekmektedir.

4. Birinci 500₺ Hediye Çeki

İkinci 300₺ Hediye Çeki

Üçüncü 200₺ Hediye Çeki

Değerlendirme Kriterleri

Ezbere Okuma/Hakimiyet 25 Puan

Şiir Diline Uygun Okuma Telaffuz 25 Puan

Vurgu ve Tonlama 25 Puan

Beden Dili (Jest ve Mimik) 25 Puan