Cumhurun İttifakı; TÜRKİYE

Cumhur İttifakı, siyasi bir ittifaktan öte; temeli yerli ve millî değerlerimizle bezenmiş, cumhurumuzun bekasını temsil eden bir ittifaktır. Kirli planların, çıkar odaklarının kurduğu bir ittifak değildir. Milletin öz sinesinde mayalanmış, 31 Mart 2019 Pazar gününe kadar değil, milletimizin mezara kadar taşıyacağı bir ittifaktır.

Tek parti döneminden günümüze; merhum Adnan Menderes’in idamına, darbelere, krizlere, 28 Şubat’a, IMF’ye, 17-25 Aralık sürecine, 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsüne göğüs geren, mücadele eden, ‘tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet’ için canını feda eden asil milletimizin ittifakıdır; Cumhur İttifakı.

Siyaset mühendislerinin, sosyal bilimcilerin kapalı kapılar ardında karamsarlık, ayrılık, iftira ve fitne oyunlarına karşı milletimiz yekvücut olmuştur. Bizim siyasi görüşümüz ve duruşumuz elbette bellidir. Körü körüne siyasi bir yandaşlık, nemalanma, aferin ya da yergi niyetiyle elbette dile getirmiyorum bunları. Bizim vicdanımız kabul etmiyorsa, benimsemiyorsa dilimizden de sevgi ve muhabbet kelimeleri dökülemez. Son 17 yılda Türkiye ekonomisi her türlü saldırıya, iftiraya, içeriden ve dışarıdan zayıflatılmasına karşın 3,5 kat büyümeyi başardı. Bizler yaşımız itibariyle eski Türkiye ile ‘Yeni Türkiye’ gerçeğini bizzat yaşamış son nesiliz. Çocuklarımıza, gençlerimize şu anki imkânlarımızı iyi anlatmalıyız. Gençlerimiz doğdukları andan itibaren onca nimeti aile, devlet eliyle hazır buluyorlar. Hastane, okul, ulaşım, sosyal imkânlar, bolluk, tüketim daha sayamayacağımız birçok nimeti sanki her zaman varmış gibi düşünüyorlar. Bu nimetler çok şükür artık kolay ulaşılabilir durumda yalnız unutulmamalıdır ki hainler ve iş birlikçileri boş durmuyor. Türkiye’nin gelişmesi bir yana elde ettiği birçok kazanımı kaybetmesi için çalışıyorlar.

Bizlere düşen esas mesele oynanan oyunları iyi anlamak, iyi görmek, iyi tedbir almaktır. 31 Mart’ta zilletten, geleceğe atılacak köprüleri iyi seçmek gerekir. Yıllardır milletimize vurulmak istenen prangaları kırmanın, toplumsal ve devlet gelişimimize ivme kazandırmanın vaktidir. Dava insanı olmalıyız. Bizlerin davası; imanlı, ihlaslı, yerli ve milli değerlerini özümsemiş, geleceğe güvenle yürüyen kısacası vatan sevdalısı olmaktır.

Millete hizmet eden hiçbir zaman unutulmaz. Millete hakkıyla hizmet edebilmek bir lütuftur, bu lütuf da bir bayrak yarışı gibi dava arkadaşları arasında emanet niteliğindedir. Ben, sen, o siyaseti yerine biz siyaseti; bizleri yüceltecek, yarınlara taşıyacak erdemli bir duruştur. Davası olmayanın bekası olmaz. 81 vilayetimizde inanıyoruz ki milletimiz kazanacak. Türkiye, yıllardan beri terörden ve iş birlikçilerinden çok çekti. Terörü yurtiçinde ve yurt dışında bitirme noktasına geldik. Çukurlardan medet uman, çamura, çöplüğe yatırım yapan kirli siyasete aziz milletimiz prim vermeyecektir. İstikrar için, güven için, özellikle ilelebet bağımsızlığımızın tescillenmesi için vatandaşlarımız demokratik hakları olan sandığa gitmeliler ve iradelerini sanığa yansıtmalılar.

2023 yılına kadar seçim olmadan Türkiye’nin topyekûn kalkınması için gayret edecek, halkın iradesini temsil eden seçilmişlerle gelecek vizyonlarımızı inşa edeceğiz. 3-5 oy fazla almak uğruna Güçlü Türkiye karşıtı lobilerin isteklerine boyun eğmeyen, kardeşlik, muhabbet, birlik, beraberlik isteyen adaylara milletimizin tekrar takdir ve teveccüh göstereceğini biliyorum. Çünkü aziz milletimiz; istiklal ve istikbal için can veren necip bir millettir. Kahraman milletimizin bir evladı olmaktan gurur ve şeref duyuyorum. Milletimizin iradesi üzerinde başka bir fani güç de tanımıyorum. Her vakit milletimiz kazanır.

Türkiye, tüm renkleri ve değerleriyle Anadolu’dur. 31 Mart, Gazze, Filistin, Suriye, Irak, Arakan, Türkistan, Balkanlar için tüm dünyaya haykırılan Anadolu’nun güçlü bir mesajı olacaktır. Milletimizin desteğiyle, duasıyla Türkiye kazanınca, dünya mazlumları kazanacaktır.

Metin SAKINÇ

Eğitimci-Yazar