EVLAT NÖBETİ

Nöbet: Sıra, keşik, sıra ile yapılan görev, iş ancak günümüzde nöbet kelimesi sağlık yönünden de anlamlandırılmakta örnekleyecek olursak SARA hastasının geçirdiği rahatsızlık aralıkları gibi bu örnekler çoğaltılabilir. Ben burada Evlat Nöbetinden bahsedeceğim.Annelerin evlatlarının terör örgütü ve siyasi uzantılarınca kaçırılarak veya kandırılarak dağa götürülmesi, bu evlatların terör örgütü PKK ca kirli emellerine alet ederek Türkiye Cumhuriyetinin birliğine, beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne, demokrasisine kast etmelerini sağlayarak, silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize, öğretmenlerimize, halkımıza kadın, çocuk, yaşlı demeden saldırarak Şehit olmaları, Gazi olmaları, vatandaşımıza hizmet götüren şantiyelere saldırmak, ormanlarımızı yakmak.

İlimizden Silahlı Kuvvetlerimiz, Güvenlik Kuvvetlerimiz, Öğretmenlerimiz olmak üzere teröre Şehitler, Gaziler verdik, burada bunu söylerken ayrım yapmak gayesinde değilim. Bu milletin her ferdi bir Şehit ve Gazi adayıdır. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 03.10.2019'da Anne Hacire Akar tarafından başlatılan oturma eylemi yılmadan sürdürdü ve yüzlerce ailelerin katılımı ile birlikte 4. yılına girdi. Ailelerin Evlat Nöbeti (Diyarbakır Anneleri). Bu süreçte birçok aile evlatlarına kavuştu.

Nevşehir yerel medyasından ismini vermekte sakınca görmüyorum FİB Haber 04.01.2023 tarihli Diyarbakır Anneleri Nevşehir’de buluşuyor haber başlıklı yazısını bir nefeste okudum. ‘‘1. Uluslararası Evlat Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi’’ 07 Ocak 2023 günü Medya Platformu tarafından İçişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı destekleriyle Başta Millet Vekilimiz Sayın Mustafa Açıkgöz’ ün, yurt içinden ve dışından sanatçılar, medya ve televizyon dünyasından önemli isimlerin katılacağı, ayrıca program da burada isimlerini tek tek yazmayacağım moderatör ve çok değerli konuşmacılara çok teşekkür ederken saygı ve hürmetlerimi de sunuyorum.

‘‘1. Uluslararası Evlat Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi’’nin İlimiz Nevşehir’de yapılması ayrıca bir anlam ifade ediyor. Başta Kurul Başkanlığı yapan Millet Vekilimiz Sayın Mustafa Açıkgöz’ e ve emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım. Sağlık ve sıhhatim izin verirse katılacağım ve onur duyacağım.

Bu makalemde Diyarbakır Annelerin’ den bahsederken Şırnak’ta görev yaptığım zamanlardaşefkat, merhamet, vicdan, iyiliklerinden biraz bahsetmek gerekirseOperasyondan dönerken kenar evlerde ekmek yapan annelerin bizlere ekmek, peynir, ayran, çay ikramlarını hiç unutmadım unutmayacağımda.Örneği ikramda bulunan anneler, o bölgemizi potansiyel terör destekçisi olarak görmedim görülmemeli de.

Terörle mücadelede toplumsal duyarlığımız bu annelere sahip çıkarak göstermek gerekir. Onların yanında olduğumuzu haklı haykırışlarını desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz. Onlara uzak değil yakın olmalıyız, şimdi ise Uluslararası bir seviye de annelerin sesinin duyulması onların teröre karşı dik duruşlarının onura etmeliyiz. Devletimizin anneler sahip çıkması onların sesini teröre karşı haykırışlarını desteklemek üzere ziyaretine giderek yalınız bırakmayan siyasi bir irade olması ayrıca guru verici. Diyarbakır Anneleri’ nin korku eşiğini aşıpHDP’nin ön kapısından giren arka kapıdan dağa gönderilen evlatlarını istemesi çok şeyi değiştirdi. Hatta bazı siyasi partiler annelerin yanlış adrese başvurduklarını, evlatlarını istemek için AK Parti’nin önünde oturmalarını söyleseler de anneler gerçeği biliyordu. Yani annelerin direnişinin sonucu ailelerdeki korku eşiğinin aşılması, HDP’nin binalarının PKK’ nın askerlik şubesiolduğu gerçeğini görmeleriydi.Bu gerçeği görmeyen veya görüp siyasi çıkar ve menfaatlerini düşünerek Diyarbakır Annelerini ziyaret edemeyenler utansın.

Diyarbakır Annelerini destekliyorum, Devletimizi Yöneten Siyasi İrade Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerimizin Diyarbakır Annelerine verdiği destekten dolayı ve terörle mücadelelerini destekliyorum sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum. Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak.

İhsan BİÇKİN

05.01.2023