GÖNÜLLERİMİZİN ZAFERİ ÇANAKKALE

Her 18 Mart günü Çanakkale Zaferini anarken, aynı gün Şehitler günü olarak Ülkemizde kutlanır. Bugün 106. yıldönümünü anacağımız gönüllerimizin savaşı Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz için anma törenleri düzenlenecektir.

Ocak 1915 de Londra’da toplanan savaş konseyi yeni bir cephe açılarak Çanakkale işkal edilerek İstanbullun işgalinin yolunun açılması kararı alınmıştır. Çanakkale savaşı dünyadaki etkileri ile birlikte ülkemizi sömürmek isteyenlere karşı bağımsızlık savaşımızın temelini oluşturmuştur. Çanakkale’ yi tek kolu bağlı bile olsa, çok kısa sürede geçeceğini zanneden düşmanın, var olma mücadelesi veren Seyid Onbaşının, Niğdeli Ali’nin yardımı ile Ülke sevgisi ve maneviyatıyla sırtladığı 276 kg. top mermisiyle, bir kol değil birçok kolun, hayalleri ile birlikte denize gömüldüğü, hayallerin değil gerçek kahramanların savaşı.

Biraz sonra Şehit olacağını bilerek, Şehit düşen arkadaşının siperine atlayıp, canı pahasına da olsa bir adım geriye gitmeyen nice kahramanların zaferi. Kardeşi Şehit olduğu halde Anasının saçına kına yakarak cepheye gönderdiği, vatana kurban edilen diğer gönüllü kardeşin zaferi.

Yağan yağmurdan korunmak için geldiği handa yer olmayınca; ben ve çocuğum yağmurda kalabiliriz, siz mermileri içeri alın diyen bacımızın zaferi. Morfin olmadığı için yaralanan Mehmetçiğe sopaya sarılmış keçeler ısırtılıyordu. Bir ameliyat esnasında Şehit olan yaralı bir Mehmetçiğin ağzından “artık onun işine yaramaz” diye çekip alınan bir keçe parçası üzerinde dört tane dişi duran Mehmetçiğin zaferidir.

Hain fetö terör örgütünün farklı kılıflara girerek 15 Temmuz 2016 da ki darbe girişimi de darbenin ötesine geçerek ülkenin işgaline zemin hazırlamaktı. Şunu biliyoruz ki başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere halkımızın aynı Çanakkale de olduğu gibi haklı direnişi karşısında emellerin gerçekleştiremeden bu yüce millet karşısında yenilmişler tarih sayfalarına bir hain olarak geçmişlerdir. Hain darbe girişimi sonrası boş durmamışlar Suriye de ve Irak ın kuzeyinden terör örgütleri ile işbirliğine devam ederek ülkemize saldırlar gerçekleştirmişler. Kahraman ordumuzun bu saldırılara karşı Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı hareketleri ile cevap vererek ülke bütünlüğümüzü bozulmasına müsaade etmemiştir.

Milli Şairimiz Çanakkale Şehitlerine şiirinde şöyle demiştir;

Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber,
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.

Vatanın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimiz için canlarını veren Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden Gazilerimize rahmetle anıyorum.

18.03.2021

İhsan BİÇKİN