HOŞ GELDİN ŞEHR-İ GUFRAN, BUNALMIŞTIK!

Şehirlerimiz harap oldu, sokaklarımız tanınmaz oldu, on binlerce canımız Canan’a kanat çırptı. Yaralananlar ve sakat kalanlar oldu. Ana baba özlemiyle yanan öksüzlerin ve yetimlerin feryadı göklere karıştı. Üzüldük, bunaldıkye’se düştük.

Ramazan’ı Şerif’in gölgesi üzerimize düştüğünde Rabbi Rahimimize olan bağlılık ve inkıyadımız bir kat daha arttı.

Geçirdiğimiz afet ve musibetten Rabbimizin lütuf ve merhametine sığınarak iltica ettik.

Bu Ramazan,hepimizi derinden sarsan deprem ve sel felaketlerinin ardından,ilahi af ve mağfiretemazhar olabilmenin gayret ve çabasını yüreklerimizde hissettiğimizbir mevsim.

Bu mevsim; maddî ve manevî kirlerden temizlendiğimiz, işlediğimiz günahları terk ederek Cenab-ı Hakk'a tövbe ve istiğfar ettiğimiz kutlu bir mevsim.

Başkalarına haksızlık etmişsek onlardan helâllik dilediğimiz, kul hakkıyla Yaratıcı’mızın huzuruna varmaktan imtina ettiğimiz bir mevsim, bu mevsim.

Ramazan-ı Şerif, bizler için bir umut, heyecan ve uyanıştır.

Ramazan-ı Şerif infakla yoksulların, düşkünlerin, muhtaçların ve kimsesizlerin hatırlanarak korunduğu bir yürek seferberliğidir. Bu seferberlikten istifade ederek, kalplerimizi ve gönüllerimizi arındırarak, Rabbimizin lütuf ve merhametine sığındığımız  bir mevsim...

Kanayan yaralarımızı, sarsılan maneviyatımızı; dua ve niyazla,ibadet ve taatlesağlamlaştırdığımız bir mevsim...

Deprem ve arkasından yaşanan sel afeti nedeniyle bu yıl Ramazan ayını maalesef buruk idrak ediyoruz.

Büyük acılar yaşadık ve inşallah bu acıların ve zorlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Yüce dinimiz İslam’ın bizlere öğütlediği yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmayı bu Ramazan, depremzede kardeşlerimizle paylaşarak, onların yaralarını sararak Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde geçirelim.

“Müminler ancak kardeştir.” düsturunca afet ve musibetlere düçar olan kardeşlerimizin dertlerini hafifletmeye, yaralarını sarmaya -hiçbir yaralı gönül kalmayıncaya kadar- devam edelim.

Yüce Rabbimiz, Ramazân-ı Şerif'i Alem-i İslam’a  hayırlara vesile kılsın. Afet ve musibetlerden Ümmet-i Muhammed-i muhafaza eylesin.

Bu mübarek ayı ebedi kurtuluşumuza medar olacak sâlih amellerle ihyâ edebilmeyi cümlemize nasip eylesin.

Lütfü ve keremiyle affedilmiş olarak, bayram sabahına kavuşmayı hepimize nasip eylesin.

HÜSREV ÖNDEGELEN