Kapadokya’nın  kültür  merkezi  Avanos, Ramazan ayı ile birlikte Cumartesi akşamları Ramazan ayına özel  etkinliklere  ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

“Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında yer alan ve Ramazan ayına özel olarak düzenlediğimiz geleneksel Ramazan eğlenceleri ilçemizde büyük beğeni alıyor ve yediden yetmişe yoğun ilgi görüyor.

Çarşı meydanında Çanakçı Heykeli yanında düzenlenen geleneksel Ramazan programı ile birbirinden renkli gösteriler ilçe sakinlerimizin ve ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Anadolu´da yüzlerce yıl süren Hacivat ile Karagöz ortaoyunu ve perde oyunu, halk ozanlarının atışmaları ve sihirbazlara kadar uzanan eski zamanların en sevilen gösterileri Avanos’ta kültür sanat etkinliklerimiz çatısı altında yaşatılıyor.

Mübarek Ramazan ayının sevgi ve paylaşım dolu ruhunu, dayanışma ve kardeşliği bir arada idrak etmeye vesile olan Ramazan eğlencelerimizde bu hafta yine birbirinden renkli gösteriler sunuldu. Umut & Ercan ikilisinin kulaklara olduğu kadar gönüllere de hitap eden konseri ile başlayan Ramazan eğlence programı, ateş adam gösterisi, sihirbaz show, aşık atışmaları  ile devam ederek herkesin hem çok sevdiği hem de çok güldüğü Hacivat ve Karagöz orta oyunu ile son buldu.

Ses sanatçısı Ercan YILDIZ'ın Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdiği konserde, Avanos Belediyesi Türk Sanat Müziği Koro Şefi Rahşan KIRAN'da birkaç parçaya sanatçı ile birlikte düet yaparak eşlik etti. Yoğun kalabalığın ilgi ile izlediği Ramazan eğlencelerini Nevşehir Milletvekillerimizden Av. Ebubekir GİZLİGİDER'de ailesi ile birlikte vatandaşların arasından izledi.