ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes’i 92-80 mağlup ederek şampiyon olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımının Nevşehirli yıldız pivotu İsmail Karabilen, FİB Haber Merkezine şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle memleketim Nevşehir'e selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum. Bu takım her şeyi fazlasıyla hak ediyor. İnanın şuan duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Çok mutluyuz, ciddi bir takım olan EuroLeague şampiyonu rakibimiz Anadolu Efes’i yenerek Şampiyonluğa uzandık. Uzun bir sezon oldu. Bugün kazanacağımıza inanıyorduk. Daha da iyi yerlere gelirdik belki ama bir çok talihsizlikler yaşadık. Çok mutluyuz, şampiyonuz. Taraftarımızla belki kutlayamadık ama onlar bizi hissediyor. Taraftarımıza, Başkanımıza ve tüm camiamıza herkese hayırlı olsun. Fenerbahçeli olmak büyük ayrıcalık.” ifadelerinde bulundu.

Geçirdiği talihsiz sakatlık sonrası Sarıl Lacivertli kulüple yeniden sözleşme yenileyen, Fenerbahçe Altyapısından yetişen ve kendi pozisyonlarında ülkemizin en yetenekli basketbolcuları arasında gösterilen Nevşehirli gururumuz İsmail Karabilen (2001, 2.08, Pivot), 2022-23 sezonunun sonuna dek çubuklu formayı giymeye devam edecek.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinden NEVBİAD üyesi Yafes Mutlu Karabilen'in oğlu Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımının en genç oyuncusu, Nevşehirli gururumuz genç basketbolcu İsmail Karabilen'i tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.