Bu yıl 7. si gerçekleştirilecek olan, Dünyanın 22. büyük spor organizasyonu niteliğindeki Salomon Cappadocia Ultra-Trail Yarışmaları Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde start aldı.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail, 80'e yakın ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımı ile Ürgüp ilçe merkezinden start aldı. 

 Salomon Kapadokya Ultra Trail 119 km, 63 km ve 38 km kategorilerinde koşular 18 yaşından 85 yaşına 80 ülkeden 1.000'in üzerinde yabancı toplam 2.500 sporcunun katılımı ile Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde başladı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı,Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahattin Murat Yakın, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın, sabah saat 07:00 da verdiği start ile Ürgüp’te başlayan yarış, Ortahisar, İbrahimpaşa köyü, Göreme parkurları ile devam ediyor.

Kapadokya Ultra Trail organizasyon sorumlusu Aydın Ayhan Güney, Kapadokya’da başlayan yarışmaya yerli-yabancı yaklaşık 2.500 sporcunun katıldığını söyledi. Güney, “Salomon Kapadokya Ultra Travel bu sene yedinci yılını tamamlamaktadır. Bu 7 yıl içerisinde büyük bir başarı ile Avrupa ve Dünyanın en gözde organizasyonlarından birisi haline geldi. Şu anda Kapadokya’da 80’e yakın ülkeden 2 bin 500 sporcu yarışıyor. Sabah saat 07.00’de 63 kilometre ve 119 kilometre koşuları için sporcularımız startını aldı.

        Organizasyon bütün Avrupa’da Kapadokya’nın güzellikleri ve sunduğu imkanlar sayesinde çok popüler olmaya başladı. Dünyanın bir çok önemli elit atletleri ile çok önemli misafirler bugün aramızda yer alıyor. Bizim yarışımızda yüksek puan veren yarışlar arasında yer almaktadır. Yarışmayı bitirenler topladıkları puanlar ile bir sonra ki yarışlara girme hakkı kazanıyorlar” şeklinde konuştu.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, 16-17 Ekim’de Kapadokya’da atletizm dolu bir hafta sonu yaşanmasını sağlayacak.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk yaptığı açıklamada; "Günün ilk ışıkları Ürgüp’ümüzü aydınlatırken, Salomon Kapadokya Ultra-Trail’e, yarışmacı sporcuların coşkulu ve yoğun katılımı ile start verdik. 119 ve 63 Km’lik parkurlarda yarışacak olan tüm sporculara başarılar diliyorum." dedi

Kapadokya Ultra Trail yarışları ödül töreni ile sona erecek.

Kurumsal Destekçiler: T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Nevşehir Valiliği, T.C. Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu. 

Sponsorlar: Salomon Türkiye Canon, Corendon Airlines, Suunto, Touristica, Voyager Cappadocia Baloons, Coca-Cola İçecek, Züber, PT Academy, Salcano, View Sonic, Dinler Group, Elai Cappadocia, Sports TV, D-Smart ve Adım Adım. 

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, hafta sonu Kapadokya’da atletizm dolu bir hafta sonu yaşanmasını sağlayacak. 

Salomon Cappadocia Ultra-Trail'de Start Verildi. 64 ülkeden yaklaşık 2500'den fazla sporcunun katılımıyla Ürgüp'te gerçekleştirilen 7. Uluslararası Salomon Cappadocia Ultra-Trail'in startını Valimiz İnci Sezer Becel verdi...