Bartın Üniversitesi, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar Beldesinde peyzaj planlama ve tasarım çalışmalarına katıldılar.

Bartın Üniversitesi öğrencileri ‘Eğleniyoruz öğreniyoruz’ sloganıyla sınıflarla sınırlı tutulmayan bir ortamda geleceğe hazırlanıyorlar. Bu kapsamda Bartın Üniversitesi, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri Nar Belediyesinin talebi üzerine bölge de 4 tematik odakta planlama çalışmaları ve öncelikle 3 alanda tasarım çalışmaları ile bölgemize katkılar sunuyorlar.

Bartın Üniversitesi ile birlikte yapılan ortak çalışmaların önemine vurgu yapan Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik yaptığı açıklamasında; "Bartın Üniversitesi’nin öğretim elemanları ve öğrencileri yaptıkları çalışmalarla bölgemize değer katacaklardır. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Akademisyenler, sektör temsilcileri, öğrenciler katıldı…

Bartın Üniversitesi öğretim elemanları Doç. Dr. Mustafa Artar ve Arş. Gör. Gizem Öztaş Karlı danışmanlığında 9 öğrenciden oluşan ekibe Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden öğretim elemanları Doç. Dr. Şenay Güngör, Öğr. Gör. Fatih Adıgüzel eşlik ediyor. Oluşturulan tasarım ekibine Bartın Üniversitesi mezunlarından CapsOffice şirket sahibi Peyzaj Mimarı Mehmet Cemil Aktaş ve Pınar Kesim Aktaş ve Peyzaj Yüksek Mimarı Bülent Ahmet Özmen yer aldı.