Nevşehir'de Geleceğe nefes ol projesi kapsamında 3000 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen  'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası kapsamında Türkiye geneli dikimi planlanan 83 milyon fidanın Nevşehir ayağı Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi Damat İbrahim Paşa yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen proğrama katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamasında; "Bizim Milli ve manevi kodlarımızda Ağaç var" dedi.

BAŞKAN ARI: BİZİM MİLLİ VE MANEVİ KODLARIMIZDA AĞAÇ VAR

Nevşehir Belediyesi olarak şehirde her vefat eden, doğan ve okula başlayanlar için bir fidan diktiklerini söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bundan sonra da daha yeşil bir Nevşehir için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Başkan Arı konuşmasının devamında “ Geleceğe nefis kampanyasının Nevşehir ayağında bugün bir aradayız. 2019 yılında sayın Cumhurbaşkanımızı yayınlamış olduğu kararname neticesinde 11 Kasım “Geleceğe Nefes” kampanyası artık geleneksel hale getirildi. Bizim hem milli kodlarımızda hem de manevi kodlarımızda ağaçlandırma ve yeşillendirme var. Manevi olarak Peygamberimiz (s.a.v) efendimiz “Kıyametin koptuğunu görseniz ve elinizde bir fidan olsa, o fidanı dikiniz” buluşturun buyuruyor. Şehrimiz maalesef orman açısından kısır bir bölge. Biz iklim şartları ve coğrafi şartların arkasına sığınırsak hiçbir şeyi başaramadığımız gibi, ormanlaşmada da yoğunlaşmayı başaramayız. Biz belediye olarak bu şehirde yaşan her insan başına bir fidan dikeceğiz demiştik ve şükürler olsun yarısına yaklaştık. Farkındalığı artırabilmek amacıyla da her vefat eden insanımız, her doğan ve yeni okula başlayan yavrularımız için de bir fidan dikiyoruz. Yani her şeyi bahane ederek fidan dikiyoruz ve dikmeye de devam edeceğiz. Çünkü bu şehrin ormanlık alanını genişletmemiz lazım. Rektör hocamızın da ifade ettiği gibi üniversitemizin 210 bin fidanla buluşması ayrıca bu şehrimiz için önemli bir katkı olacaktır. Orman İl Müdürlüğümüzün, Valiliğimizin, diğer kurum ve kuruluşlarımızın katkıları ve işbirliklerimizle bu şehri orman açısından daha da zenginleştireceğimize inancım tamdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin “Lider Çocuk Tarım Kampına” katılan öğrencilere katılım belgelerini taktim ettiği program, öğrencilerin günün anlam ve önemine dair okudukları şiir ve düzenledikleri çeşitli etkinliklerle devam etti.

3 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Etkinlik sonunda protokol üyeleri, katılımcılar ve öğrenciler hep birlikte 3 bin fidanı toprakla buluşturarak can suyu verdi.

Ayrıca Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri ağaçlandırma alanında “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında oluşturulan “Kardeşlik Ormanı”na minik öğrenciler ile birlikte fidan dikti.