Hacıbektaş'ta eski yeni iki Başkanın sosyal medya hesapları üzerinden başlattıkları tartışma kızıştı.

Önceki Dönem Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı tartışma büyüyor.

 Selmanpakoğlu'ndan: 'Hodri meydan'

Hacıbektaş Belediyesi'nin önceki dönem Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Başkan Altıok’un kendisini sert sözlerle eleştirilerine cevap verdi.

Ali Rıza Selmanpakoğlu Kent meydanı isminin Cumhuriyet Meydanı olarak adlandırılmasını, Cumhuriyet Kent Meydanı diye bir tarifin şark kurnazlığı olduğunu, saat kulesinin yerinden kaldırılmasını, ilçedeki kurban satıcılarının, gelen ziyaretçilere vermiş olduğu rahatsızlığın belediye tarafından giderilmesini ve Arif Yoldaş Altıok’un CHP Genel Başkanından tartışma için müsaade alması halinde onunla halkın önünde tartışabileceğini ifade etti.

Selmanpakoğlu’nun ifadesinde bu şartlar yerine gelirse Meydanı ve Saat Kulesini tartışırım deyip, konuyu genele taşımaması dikkatlerden kaçmadı. İşte Selmanpakoğlu'nun, Başkan Altıok’un kendisini sert sözlerle eleştirilerine verdiği o cevap;

HACIBEKTAŞ'DA CUMHURİYET ADI DEĞİŞTİRİLEMEZ

Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldas Altıok ilçenin "Cumhuriyet meydanı"nın adını "kent" meydanı adıyla açılışını yaparak değiştirdi. Kavşak ortasına ortaçağ karanlığının simgesi saat kulesi dikti. Kule Atatürk heykelinin görselliğini önemli ölçüde geri plana düşürdü. Kule için doğruluğun simgesi yılların çam ağacı ile birlikte başka ağaçları da kestirdi. Akıl bilim adaletin en yüce güç olduğunun simgesi üçlü fıskıyeyi ve arılığın gonül temizliğinin simgesi 30 cm yüksellikteki su havuzunu kaldırdı. Bu değişikliklerin Atatürk'den ve Cumhuriyetten uzaklaşma algısı yaratacağını söyledim. Meydanın adının CUMHURİYET MEYDANI olarak kalmasını kulenin kaldırilmasını önerdim.

Yılda gelen 600 bin ziyaretçi üzerinde algı yaratacağını belirttim.

Belediye başkanı medyada yayınlanan bildirisinde:

1. Beni eleştirerek halk huzurunda açık tartışmaya davet etti. Kesinlikle ben memmnun bile olurum. Önce şu dört hususu yapmalı;

a- Meydanın adı CUMHURİYET MEYDANI olmalı

b- Saat kulesi Cumhuriyet meydanından kaldırılmalı (Çok istiyorsa kendisinin yada birlikte planladıklarının evlerinin önüne dikebilirler)

c- İlçenin girişinde merkezinde gelen ziyaretçileri çevirerek kurban kesmek ve satmak için koşuşturan rahatsızlık verenleri engellemiştik şimdi her adımda bunlar var. Kaçak kesim yapmayı önlemelisiniz yasal işlem yapmazsanız şaibelerden kurtulamazsınız bunları önleyin.

d- Parti genel başkanından müsade almalısınız ki bana neden buna uydun demesinler. İstediğiniz kadar millet vekili getirebilirsin medenice Cumhuriyet meydanını ve saat kulesini ve kaçak kurban kesenlerin insan sağlığını ve ziyaretcilerin huzurunu bozduğunu tartışalım. İlave olarak istediğin konuyu seç.

ŞİMDİ SUÇLAMALARINA GELELİM:

1- Kaybetmenin hazımsızlığını bu güne kadar atamamış diyor. Ben üç dönem seçildığimde demekki kendileri hazımsızlaşmışlar ki Cumhuriyet adını değiştiremezsin dediğimi hazmedemediler. Eğer onun gibi olsaydım kent meydanı diye açılışını yaptıklarında genel başkana buranın adı Cumhuriyet meydanı derdim. Hatasını duzeltmesini beklemezdim.

2 - Meydanın adı cumhuriyet kent meydanıdır, altı oku bırakırım altından kalkamazsın diyerek şu ortamda partiyi öne sürüyor. Kusura bakmasın Cumhuriyet okunu kırmaya kimsenin gücü yetmez o oku kırarak mı beni tehdit ediyor.

Meydana bu kez Cumhuriyet Kent meydanı diyerek yarım dönüşle sözde hatayı düzelttiğine inandırmaya çalışmaktır. Konu kent sözcüğü kullanılarak çözümlenmez inkara gerek yok iki buçuk ay önce Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğinde yayımladığı programda meydanın adını altı yerde kent meydanı diye yazmış yalan yanlışla konuşan kim oluyor. Çevir yanlışım kapansın adım adım alıştırırız kent tepki gördü şimdilik Cumhuriyet kent diyelim susturalım sonra kente alışırlar anlayışı şark kurnazlığıdır saat kulesini izmire yaptıran sultanın projesini Hacıbektaş halkı aydındır bilir akıl hocaları da bildiği gibi adım adım kent meydanına dönüstürmeleri kabul edilemez.

3-Babazula'yı çıkarttı dansöz oynatıp neyin özentisi içinde diyor. Babazula muhteşem bir konser sundu gerilikle gelişmeyi karanlıkla aydınlanmayı işledi Türkiye'nin her yerinden gelenler anlayarak düşünerek izlediler. İlhan Selçuk'un kardeşinin oğlu Murat Ertel'den (Babazulanin kurucularından)bu konserinin ana temasının ne olduğunu Selçuk kardeşlerin anma etkinliğinde kendisine sorarak biraz öğrenebilir. Babazulanın konserindeki Cumhuriyet aydınlanmacılığı ve laikliğin öneminin dile getirilişini anlamayanların cumhuriyet meydanının adını değiştirmesi kabul edilemez

Yukarıda belirtilen ve tartışılan konuları hiçbir zaman siyasi polemik konusu yapmam ancak Hacıbektaş ın menfaatleri kültürel hafızası Cumhuruyetle ve Atatürk'le özdeşleşmesi tahrip edilemez sevgiyle kalın."

Kaynak: haberhacibektas.com