Nevşehir Belediyesi’nin, Ramazan ayının manevi iklimini Nevşehirlilere yaşatabilmek amacı ile düzenlediği geleneksel etkinlikleri bu akşam Grup Tillo konseri ile başladı.

Ramazan'ın maneviyatı Nevşehir'de yaşatılıyor...

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikler kapsamında Grup Tillo, sevilen eserlerini Nevşehirliler için seslendirdi.

Kapadokya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde grup, birbirinden güzel ilahileri seslendirirken izleyiciler de eşlik ederek keyifli bir gece yaşadı.

Konser programının ardından ise İlahiyatçı – Yazar Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ramazan ve oruç ibadetini anlattı.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz'ünde katıldığı programda Prof Dr. Ay, Ramazan’ın manevi hayatımıza ve ruh terbiyemize kaktığı değere, oruç ibadetinin kişi ve topluma kazandırdıklarına dikkat çekti.

Ramazan’ın bir okul olarak görülebileceğini ifade eden Ay, “ Bu okulun bir sınıfı sabır eğitimini, bir diğer sınıfı ise paylaşmayı oluşturur. Aynı şekilde Allah'a kulluk bilinci, nimetlere şükretmek ve hidayete ulaşmak da diğer sınıflarını oluşturur bu okulun...” diye konuştu. 

Namaz Mümin’in Miracıdır

Prof. Dr. Ay,  Ramazan’da kılınan teravih namazının Müslümanlar için önemine de değindi.  Ay, “Özellikle yeni yetişen neslin ve bilhassa çocukluk döneminde şekillenen karakterlerin, Ramazan gecelerinde camilerdeki manevi atmosferlerden alacakları çok şey vardır. Onların bu konuda yaşayacakları mahrumiyetin yerini dolduracak herhangi bir telafi unsuru da yoktur. Çünkü din bir kısım bilgi, bir kısım da duyguya dayanan bir olgudur. Ramazan gecelerinin ibadeti olan teravih namazlarının camilerde salât-ı ümmiyelerle, ilahilerle eda edilmesi, gerek her yaştan insan için ve özellikle çocukların din eğitimi açısından son derece önemlidir. Ramazan gecelerinin Müslümanlar için en özel, en güzel ve anlamlı etkinliği yatsı namazlarının ardından kılınan teravih namazlarıdır. Çünkü  “Namaz Mümin’in Miracıdır.” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrası açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Prof.Dr.Mehmet Emin Ay hocamızın söyleşisi ve Grup Tillo’nun ilahileri eşliğinde kültür merkezimizde güzel bir gece yaşadık. Bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Nevşehir’de Ramazan bir başkadır…

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Nevşehir Belediyemizin Ramazan etkinliklerinde Grup Tillo ve Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hocamızın katılımları ve hemşehrilerimizle eşsiz bir gece daha…" dedi.