Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında tarihi evlerin bulunduğu dar sokaklara yangın söndürme araçlarının girememesi nedeniyle, Orthisar Belediyesi tarafından 25 farklı noktaya hidrant yerleştirildi.

Ortahisar tarihinin en büyük altyapı yatırımlarında çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa ateş yaptığı açıklamasında; "Şükürler olsun pandemi döneminde aralıksız çalışarak, bu sabah itibariyle; toplamda 42 km'lik İçme Suyu ve İsale Hattı, 3 adet Su Deposu, 1 adet Terfii Hattı, 1 adet Jeneratör Binası, 1 adet Klor Test Odası, 2 adet Su Kuyusu ve Binası ile 1300 adet Su Aboneliğini tamamlamış bulunuyoruz.

Tam 1 yıl süren, taahhüt edilen tarihten 8 ay önce (pandemi dönemindeki boşluktan faydalanarak) öncelikle turizmcilerimiz ve esnaflarımız için en az hasarla tamamladığımız bu işin sonucunda; yeni hattımıza verdiğimiz ilk deneme suyunun tüm hatlarımızda sağlıklı bir şekilde çalıştığını görmek mutluluk verici.

Ortahisar Belediyesi Tedbiri Elden Bırakmıyor...

Ayrıca hizmetlerimiz içerisinde Ortahisarımıza yine bir ilk olarak; muhtemel bir yangına, yerinde ve anında müdahale edilebilmesi için yangın söndürme ekiplerine su kaynağı sağlayacak toplam 25 YANGIN HİDRANTI da halkımızın hizmetine sunulmuştur. Hayırlı olsun.

Şimdi sıra ev aboneliklerinin bağlanmasına geldi. Bu konuda da belediyemiz, vatandaşlarımızın desteğiyle en kısa sürede çalışmalarını tamamlayacaktır.

Ortahisar tarihinin en büyük altyapı hizmeti için desteklerini esirgemeyen Nevşehir Valimiz sayın İnci SEZER BECEL'e, İl Başkanımız sayın Ali KEMİKKIRAN'a, Milletvekillerimiz sayın Mustafa AÇIKGÖZ ile sayın Yücel MENEKŞE'ye, İlbank Yetkililerimize ve İlçe Başkanımız Oğuz KAHRAMAN'a teşekkür ederiz." dedi.

#OrtahisarKazanıyor