KARDEŞLERİME NASİHATIMDIR
Kendini cemaat veya hizmet hareketinin mensubu sayan kıymetli kardeşlerim. Biliyorum zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyorsunuz. Bu durumdan, hem siz hem ülkemiz ciddi zarar görüyor. Ülkemize hasım olanlar da elini ovuşturup duruyor.
İçinizde çok kıymetli, iyi yetişmiş nitelikli insanların varlığını biliyorum. Bu kıymet ve değerlerin hele hele sırf Allah rızası için gecesini gündüzüne katan hesapsız insanların zarar görecek olmasına gönlüm razı olmuyor. İnanıyorum ki, Bu durum hepimizi üzer/üzüyor.
Ne olursunuz yaşamakta olduğumuz bu halden kurtulmanın bir yolu varsa deneyin. Yanlış yaptığınızı/yapabileceğinizi lütfen siz de aklıselimle düşünün.
(Sizden bahsettiğim için bunları söylüyor/yazıyorum.)
Daha önce de ifade ettiğim gibi rüşvet, hırsızlık ve devletin malını çarçur edenler İslam’ın ve insanlığın kabul etmediği/etmeyeceği gayr-ı ahlaki işlerdir. Bütün ehli insaf sahipleri gibi benim de bunları hoş görmem asla mümkün değildir.
Zaten hükümet de gereğini yapacağını söyleyip durmaktadır. Bekleyip takip etmekten başka yapacak bir şey yok...
Sizinle aynı çalışma metodunu benimsemediğimi söylemeye gerek görmüyorum.  Bazılarınızı değilse bile sizlerin birçoğunu seviyor ve değer veriyorum.
Yaşananları dikkate alarak iyi düşünmenizi istiyorum. 
(Taassubun nemenem bir illet olduğunu yazdığım bir yazıya istinaden aldığım cevaptan biliyorum…)
Kardeşlerim. Kabul etmek gerekir ki, kızsanız, sövseniz, beddua etseniz de şunu biliniz ki, o (Recep Tayyip Erdoğan) devlettir. Devletle savaşıp t-a kazanan olmuş mudur?..
 
Tayyip Bey (iddianıza göre) gitse bile sizin için olacaklar böyle sürer/sürecektir kanaatindeyim... Oy beklentisinden dolayı bu gün için size sıcak davrananların, ilerde sizlere nasıl davranacağını bilemezsiniz.
Bir başka husus; dinimiz, itikadımız gereği hiç kimse kimsenin günah ve sevabını üstlenemez. Günah ve sevap şahsidir.
Ölmüş insanlarla istişare edilmez. Eğer bir insan rüyasında Peygamberimizi görmüşse o rüya görenini bağlar. İnancımız, itikadımız böyledir.  Toplumu bağlamaz. Hal böyle olunca herkes kendinden başkasına koşulsuz kefil olmasın… Her yapılan ve söylenenler için de hikmet arayışına girmeyelim.
Sizden temennim, olayları soğukkanlı bir şekilde takip etmenizdir. Sivri, uç ve altında kalacağınız beyanlarda bulunmayın.
Şunu hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki, Türkiye’miz güçlü olmalı.
Bunun için de gücümüzü kaybettirecek her türlü husustan sakınmalıyız.
Kardeşlerim, kardeşçe yaşamaya gayret edelim. Birbirimizi sevelim, sayalım.
NOT: Yapılacak olan yerel genel seçimin, şehrimize ve ülkemize hayır getirmesini temenni ederim.