BİR İMZA GÜNÜNDEN GERİYE KALANLAR

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

Somut yayınlarından çıkan yeni kitabım Kapadokya Bölgesi Folkloru için yayınevi Ankara Nergiz Kültürevi’nde 21 Ekim Cumartesi günü bir imza günü düzenledi. İmza gününde beklediğimin üstünde ilgi görmek ve çoktandır görmediğim dostları görmek, benimle tanışmak isteyen dostları görmek beni oldukça mutlu etti. Fibhaber dijital Gazetesi’nde yayınlanan makalelerden derleme şeklinde çıkan kitap okurun hizmetine böylece sunulmuş oldu.

Kapadokya kadim medeniyetlere beşiklik etmiş tarihi bir bölgenin adıdır. Bu bölgenin folklorunun diğer bölgelerden daha zengin olması da kaçınılmazdır. Karınca kararınca Prof. Dr. Emrullah Güney, Hacıbektaş Veli Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adem Öğer, Osman Aytekin, Oğuz Özdem ve diğer bazı araştırmacılar var güçleriyle unutulanları derleyip toparlamaya çalışmaktadırlar. Resmi kurumların Valiliğin, İl Kültür Müdürlüğünün ve belediyelerin Nevşehir ve ilçelerin adına taşıyan sivil toplum örgütlerinin, derneklerin bu konudaki ilgisizliği de ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken durumdur.

Ankara’da yaşayan Kapadokyalıların çoğunluğunun ilgisizliği de bambaşka eleştirilecek bir durumdur.

Doğulan  ve yaşanılan topraklara, medeniyete, kültüre sahip çıkmak, aidiyet duygusunu kaybetmemek önemlidir.

Resmi kurumların ,belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin görevlerinin sadece günü idare etmek olmadığını bir kez daha anımsatmak gerektiğini düşünüyorum

İmza gününde beni yalnız bırakmayan Danıştay emekli yargıcı, Önder Tekin, şairler Haydar Ünal, Cem Savran, Şahbender Korkmaz ile Kırşehirli yazar Zübeyir Yiğit’e, Ankara SMMM Odasının değerli üyelerine teşekkür ediyorum.