FİTNE HELALLEŞME

Değerli okurlar15.11.2021 günü burada helallik adı altında dönecek oyunlar ile bir makale yazmıştım umarım okumuşsunuzdur.

Alman DW kanalı 4 gün önce ÇerkeslerinHikayesi adı altında bir belgesel yayınladı. İlk önce Alman DW Televizyon kanalı ile ilgili görüşlerimi açıklayım, Nazi artığı bu kanal haber kanalı olmaktan ziyade alman istihbaratın bir nevi sözcüsü ve onların güdümünde yayın ve kapalı olarak propaganda yapan bir kanaldır.

Belgeselde Çerkeslerin yaşamış oldukları Kafkasya da Rus İmparatorluğunca 1864 yılında sürgün edilirler ve yüzbinlerce Çerkes o dönem Osmanlı İmparatorluğuna göç ederler. Alman DW TV kanalına göre göçün nedeni Çerkeslerin başka gidecek yerleri yoktu,Çerkesler savaşçı ve Müslüman oldukları için, o dönemde Osmanlı İmparatorluğunda ciddi bir nüfus azalması yaşadığındanÇerkesleri savaşmak üzere ciddi bir nüfus potansiyeli olarak gördüler bu nedenle Anadolu ya göçmelerine izin verdiler imajı verilmekte. Ne kadar kötü ve ahlaksızca bakış açısı. Belgeselde Kafkas Federasyonu bir üyesi asimilasyondan bahsediyor anadilimizi kullanmak istiyoruz ama yavaş yavaş bir asimilasyon sonucunda dilimizi kültürümüzü ananemizi folklorumuzu kaybediyoruz, uzun yıllar boyunca Türkiye de Çerkes varlığı yok sayıldı diyor. Düşünün altı yüzyıl üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu hiçbir milletin dilini dinini değiştirmeye zorlamamıştır. Sömürgeci Fransa Afrika’da kalmış elli yıl içerisinde hepsinin dinini dilini değiştirmiş nerdeyse tüm Afrika nın anadili şimdi Fransızca olmuş. Bunları fazla uzatmayacağım Çerkeskardeşlerimizin eğer bu belgeselin Alman DW TV kanalında çarpıtılarak yayınlanacağını bilselerdi buna alet olmazlar röportajda vermezlerdi. BelgeseldeRusunÇerkeslereyaptığı uyguladığı zulmünden asimilasyonundan soykırımından hiç bahsetmiyor. Alman DW TV kanalı o kadar alçakça ahlaksızca bir mesaj veriyor ki Türkiye de Çerkes denince güzel yemekleri ve kadınları ile anılırlar diyor. O kadar alçaklaşmış ve şeytanlaşmışlar ki iftira ve manipülasyonda sınır tanımıyorlar.

Yıllardır bu ülkede ayrımcılık üzerinden Türk Kürt, Alevi Sünni, Sağcı Solcu kavramlarını ileri sürerek ihanet edildi. Bizler biliyoruz ki Çerkesler bu ülkenin vatanperver insanlarıdır. Ülkelerine insanlarına asla ve asla ihanet etmezler. Benimde Çerkes arkadaşlarım var onlar ülkesi vatanı milleti için canlarını hiç çekinmeden verir. Çerkesler bu ülkenin sadık evlatlarıdır. Madem Çerkesler ile bir belgesel yaparsın 15 Temmuz Şehidi Çerkes Erol Olçok u neden konu etmezsin. Amacın belli DW e Türkiye aleyhine propaganda yapmak fitne fesat tohumları ekmek ama bu oyuna Çerkesler gelmez. Değerli okurlar biliyorsunuz bir partimizin genel başkanı son zamanlarda helalleşmeden bahsetmekte bu nedenle geçenlerde Çerkesleri ziyaret etti güya helalleşti. Ne kadar manidar değil mi Alman DW TV kanalının Çerkesler ile yaptığı belgeselde Rusların Çerkesler yaptığı zulüm ve asimilasyondan bahsetmeyip Türkiye de Çerkeslere asimilasyon uygulandı algısı vermek istemesi ile aynı zamana denk gelmesi çok düşündürücü. O kadar çok helalleşeceğin var ki; astığın Başbakan ile helalleş, yasaklayıp da gizli gizli kuran okuyanlarla helalleş, 15 temmuz ile helalleş, baş örtüsü nedeniyle okuyamayan kızlarımızla helalleş, bu ülkeye ihanet edip de başka ülkeye kaçıp ihanetine oradan devam edenlere bir çift laf söyle.

Alman DW TV kanalının yayınlamış olduğu belgesele yorum yapan Çerkeslerin bir kaçını sizlerle paylaşayım.

-Almanya da kuzenim annesinden gelen telefona Türkçe cevap verdiği için iş yerinden kovuldu.

-Annem Çerkes babam Türk asla ve asla ayrımcılık görmedim, Türklüğümü bu kadar sevmemin sebebi vatanperverliğimizdir.

-Atalarınız atamız, atamız atalarınızdır. Aynı bayrak altında Türkiye Cumhuriyetinde sonsuza kadar yaşayacağız.

Tüm Çerkes kardeşlerime selam ve saygılarımla.

02.12.2021

İhsan BİÇKİN